Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

25 entitats de Blanes participaran a la Setmana Intercultural 2013.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/11/2013 11:11:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

25 entitats de Blanes participaran a la Setmana Intercultural 2013.

Dissabte es farà l’acte central, amb la Festa de la Diversitat i Mostra Gastronòmica amb degustació de plats d’arreu del món, que inclourà també una Fira d’Entitats i associacions blanenques vinculades al món de la solidaritat.

Blanes acull durant aquests dies diversos actes en motiu de la Setmana Intercultural, amb l’objectiu que vilatans i visitants coneguin millor la riquesa i diversitat de les diferents cultures que conviuen al municipi, així com per sensibilitzar la població en valors de solidaritat i cooperació. El cicle d’activitats se celebra enguany després que la darrera edició va tenir lloc al 2011.

Això és perquè l’any passat, en la línia de contenció de la despesa que es va posar en marxa al consistori, es va decidir que aquesta activitat es fes amb caràcter biennal, és a dir: cada dos anys. D’aquesta manera, la Setmana Intercultural s’alterna amb l’organització de la Fira d’Entitats: l’any en què es faci una de les activitats, l’altra no es farà, i així successivament.

La Setmana Intercultural està organitzada per l’Ajuntament de Blanes i la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cooperació Social. Després que divendres passat es va fer el VIII Esmorzar Intercultural a l’Escola Mossèn Joan Batlle, el gruix central d’activitats culminaran aquests propers dies, en especial durant el cap de setmana. Per a l’organització d’aquest cicle es comptarà enguany amb la col·laboració i participació de 25 entitats del municipi, un nombre que ha augmentat sensiblement respecte la darrera edició del 2011.

Susana Ramajo, regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, ha explicat: “Amb aquests tipus d’esdeveniments del què es tracta és de destacar que no hem perdut la sensibilitat i que ens en recordem que encara hi ha gent que ho té molt més complicat que nosaltres. Fa falta adonar-se que algun dia potser nosaltres haurem de ser els qui demanem ajuda”. En aquest sentit, també ha destacat: “Així com l’educació es la base per a la formació de les persones, la solidaritat i la cooperació són valors que no es poden perdre, perquè parlem molt de participació ciutadana, però sovint ens oblidem del veritable sentit que s’amaga darrera aquest concepte”.

Xerrada i Documental de la Fundació Vicente Ferrer

El gruix d’activitats previstes en motiu de la Setmana Intercultural 2013 s’encetarà el dijous dia 13, amb una conferència que s’allotjarà a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes a les vuit del vespre. La xerrada es presenta sota el títol L’Índia rural i la Fundació Vicente Ferrer i anirà a càrrec de Lancy Dodem, portaveu de la Fundació Vicente Ferrer.

La xerrada es completarà amb la projecció del documental Viaje hacia la igualdad. Es tracta d’un vídeo que ens acosta a la vida d’una jove dàlit, Latha, i a la de la seva família amb qui es va descobrint el treball que està desenvolupant la Fundació Vicente Ferrer des de fa més de 40 anys a Andhra Pradesh.

Festa de la Diversitat i Mostra Gastronòmica

La plaça de davant la Biblioteca Comarcal allotjarà dissabte a partir de 2/4 de 6 de la tarda una de les activitats que tradicionalment sol comptar amb més participació dins aquest cicle des de fa anys. Es tracta de la Festa de la Diversitat que inclou també una Mostra Gastronòmica on es podran degustar tastets de cuina d’arreu del món que es vendran a un preu de 0’50€ el tiquet.

També hi haurà una fira d’entitats i associacions blanenques vinculades al món de la cooperació, la solidaritat i la cohesió social, així com diverses actuacions musicals que s’oferiran dalt l’escenari del recinte on tindrà lloc la celebració. Enguany participaran a la fira i a la mostra gastronòmica les següents entitats: Associació d'Uruguaians, Casal d’Amistat Català Cubà Julio Trigo/Blanes Solidari, Associació de Xilens, Creu Roja, Comunitat Islàmica de Blanes, Musoolu, Associació d’Africans Sa Forcanera, Associació Cultural i Solidària de Famílies del Senegal, Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Centre Obert Municipal, Càritas, Voluntariat Blanenc, Associació d’Amics de la Cultura Asiàtica, Associació Sóc de Cuba Soy Popular, Fundació Vicens Ferrer, Amnistia Internacional i l’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku.

Per la seva banda, les actuacions musicals i de dansa aniran a càrrec de: Grup de Gospel d’AMA (Associació de Músics Amateurs), Ball Country del Casal Benet Ribas, Folklore Xilè de l’Associació Rucapeñi, Dansa de Bollywood i Oriental de l’Associació Afrah Bellydance & Elisa Afrah a càrrec de la Fundació Vicente Ferrer, l’actuació de Jaquelin Ramírez, el grup musical senegalès Fuedi Fuladu i l’actuació del grup No Somos Na.

Torneig de Futbol Solidari

Els actes organitzats en motiu de la Setmana Intercultural culminaran l’endemà diumenge, amb un Torneig de Futbol Solidari que s’allotjarà al camp de futbol Pedro Alia Dorado de Ca la Guidó. A partir de les 9 del matí i fins les 3 de la tarda s’enfrontaran en sengles partits de futbol quatre equips formats per combinats de Blanes, Gàmbia, Uruguai i Senegal-Mali.CARTELL SETMANA INTERCULTURAL 2013 OK.pdfCARTELL SETMANA INTERCULTURAL 2013 OK.pdf


Data de realització: 06/11/2013 | Data de la darrera actualització: 06/13/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300