Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el “Dia de la Memòria de la Llengua”.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/11/2013 11:34:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el “Dia de la Memòria de la Llengua”.

Diverses entitats i veïns de Blanes van recitar poesies i van oferir actuacions musicals en motiu de la commemoració del 111è aniversari de la mort de l’escriptor i poeta Mossèn Cinto Verdaguer.

Amb motiu del Dia de la Memòria de la Llengua, més de 200 esglésies, monestirs i ajuntaments d’arreu de Catalunya van repicar durant tres minuts el vespre d’ahir dilluns 10 de juny per homenatjar les persones que han lluitat per preservar la llengua catalana. Aquest esdeveniment es va celebrar ahir coincidint amb l’111è aniversari de la mort de l’escriptor i poeta Mossèn Cintro Verdaguer.

A Blanes, quan va ser el punt de les set de la tarda, es va fer un repic de campanes a l’Església Santa Maria seguit per un acte que va tenir lloc a la plaça Verge Maria de Blanes. Enguany ha estat la primera vegada que s’ha celebrat aquesta commemoració al municipi.

Organitzat per l’Associació de Veïns de Raval i, en especial, per la veïna d’aquest barri Núria Llorens, l’activitat va comptar amb la col·laboració de diverses entitats, institucions i veïns del municipi. Tal i com va explicar Núria Llorens: “Es tracta de participar plegats en una petita festa de poesia i cançons catalanes per homenatjar tots aquells i aquelles que han estimat Catalunya deixant una paraula viva i una obra clara de la nostra cultura. Som fruït d’un passat i cal que tots hi siguem fidels”.

La celebració es va encetar amb l’actuació musical de Ferran Pujadas a la guitarra, que poc després va tornar a pujar dalt l’escenari acompanyat per Pitu Moreno a l’acordió. Tots dos van interpretar, entre d’altres peces, la coneguda havanera El meu avi. Les actuacions musicals es van anar intercalant amb les intervencions de rapsodes que oferien poemes i textos de coneguts autors catalans.

En aquest apartat de lectura de poesies van intervenir Francesc Saura, Dora Martí, Antònia Petit i Fèlix Gallart, del programa de Ràdio Blanes Plouen Lletres. També van actuar com a rapsodes Salvador Roca i Núria Llorens. Tots ells van encarregar-se de llegir al nombrós públic que va acabar congregant-se davant l’escenari situat a peu de carrer peces com ara Poema d’Amor i Pàtria, La Sardana, Som Catalans, Llengua més amada o bé El fossar de les Moreres.

Pel que fa a actuacions musicals, també van incloure les intervencions de Susana Iglesias i Gemma Vilà, que van interpretar Paraules d’Amor; i per la seva banda la cantant Ruth Cerdan acompanyada a la guitarra per Gustavo Martínez va oferir País Petit i Que tinguem sort. Finalment el grup AMA (Associació de Músics Amateurs de Blanes) en format de coral de Gospel, dirigits per Cristina del Pozo, van interpretar primer Rosor i per tancar tant la seva actuació com l’acte, una animada versió de l’himne Happy Day al qual es va afegir el públic d’empeus i picant de mans.

A banda de l’AVV de Raval, van col·laborar en la organització de l’acte: Bar Rafel, Ràdio Blanes, Servei de Català, la Biblioteca Comarcal, l’Ajuntament de Blanes, Rafa Guzman i Pere Turon.


Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 0Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 1Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 2Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 3Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 4Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 5Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 6Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 7Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 8Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 9Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 10Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 11Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 12Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 13Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 14Homenatge 111 anys Mn Cinto Verdaguer 15

Data de realització: 06/11/2013 | Data de la darrera actualització: 06/11/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300