Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà una prova pilot instal·lant xips als contenidors de recollida orgànica dels comerços per millorar el servei.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2013 11:07:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes farà una prova pilot instal·lant xips als contenidors de recollida orgànica dels comerços per millorar el servei.

La prova la posarà en marxa aquesta setmana Nora i està previst que s’instal·lin uns 200 xips electrònics als contenidors de FORM dels establiments productors per conèixer millor el seu ús.

L’Ajuntament de Blanes a través de l’empresa municipal de neteja viària i recollida de residus Serveis Mediambientals de la Selva, Nora, posarà en marxa aquesta setmana en aquest municipi una prova pilot amb l’objectiu de millorar el servei, en especial, de la recollida de FORM (fracció orgànica).

Aquesta millora consisteix en la instal·lació d’un xip electrònic als contenidors de FORM dels comerços i establiments de restauració que generin aquest tipus de residus. D’aquesta manera, es podrà conèixer millor tant els seus ús com les necessitats de l’usuari del servei. En total, està previst que se n’instal·lin uns 200 aproximadament, el nombre d’establiments i comerços de Blanes que són grans productors d’aquest tipus de fracció de residus.

Personal de l’empresa de neteja viària i recollida de residus municipal visitarà tots els establiments que generen fracció orgànica (bars, restaurants, comerços de venda d’aliments, etc) per instal·lar aquests xips electrònics en els casos que ja es disposi del cubell. Per contra, en cas que no es disposi d’aquest tipus de cubells (que, a diferència dels contenidors de recollida de matèria orgànica domèstica són de color marron fosc), se’ls en facilitarà un.

Simultàniament, també s’aprofitarà per verificar l’estat en què es troben els cubells, de manera que si es detecta que n’hi ha algun que està trencat, en mal estat o que els ha desaparegut, se’ls requerirà la compra. Un cop se’ls hagi facilitat un primer exemplar del cubell a les activitats que no en tenien o bé n’adquireixin un de nou, també es procedirà a la instal·lació del xip electrònic.

Juntament amb la instal3lació d’aquest xip electrònic, també es dotarà amb un sensor als camions de recollida d’aquest tipus de residus. D’aquesta manera, l’empresa tindrà una visió més clara del compliment o no de les normes de reciclatge. A banda de Blanes, la prova pilot també està previst que es faci a Caldes de Malavella i Riudellots i, més endavant, també podria afegir-s’hi Hostalric.

La mesura es troba en consonància amb les avançades normatives catalanes i europees sobre el reciclatge i la gestió de residus. Cal recordar que, en la seva condició de propietaris dels contenidors, es requereix als usuaris que els mantinguin en bones condicions de funcionament i netedat i que cal retirar-los de la via pública un cop s’ha fet la recollida corresponent.

En general s’ha detectat que, un cop l’usuari domèstic individual té l’hàbit de separar la matèria orgànica de la resta, sol continuar complint amb el reciclatge. En canvi, no sol passar el mateix amb els establiments i comerços. Per això, amb aquesta prova pilot es pretén millorar l’hàbit de reciclar la fracció orgànica.
Data de realització: 06/12/2013 | Data de la darrera actualització: 06/12/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300