Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xavi Marina guanya la Sport Ultra Jerusalem, de 125 km.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2013 08:26:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xavi Marina guanya la Sport Ultra Jerusalem, de 125 km.

El corredor blanenc ha sumat un nou repte aconseguit al seu dilatat currículum de guanys. Aquesta vegada ha estat essent el primer classificat absolut en una cursa d’una sola etapa que va tardar 15 hores en cobrir.

L’esportista blanenc ja té avesats als seus nombrosos seguidors a sorprendre’ls cada vegada amb reptes més difícils de superar, i en aquesta ocasió ha aconseguit guanyar una prova especialment dura. Es tracta de la Sport Ultra Jerusalem disputada a l’abril, amb sortida des de Jerusalem i arribada a Tel Aviv, de 125 Km. de recorregut amb 6.100 metres de desnivell acumulats. La cursa es corre en una sola etapa, que va cobrir amb un temps total de 15 hores, 1 minut i 1 segon.

A finals de l’any passat Xavi Marina va començar a cercar informació sobre curses que realment el poguessin atraure, ja fos per la seva distància o per la geografia. Així va ser quan va localitzar aquesta prova que de seguida se li va plantejar com un repte, ja que es tracta d’un indret –l’anomenada Terra Santa- que no coneixia.

Però si la idea de conèixer aquest indret el seduïa, en canvi el què li feia molt més respecte era la dificultat de la cursa: havia de ser la seva tercera carrera en el rànking d’ultres en una sola etapa amb tants quilòmetres non stop: 125. La cursa va començar de nit i els primers 70 Km van ser de muntanya. Al principi anava amb el seu company Tony Andrades que, gràcies al seu ritme de muntanya, els va permetre avançar prou ràpidament.

Els va ploure en tres ocasions, i això va provocar que transcorreguessin en diversos trams on el fang se’ls enganxava a la bamba i no podien ni córrer pel pes acumulat a la sabata. També es van perdre en diverses ocasions: algunes vegades per seguir als qui anaven davant sense controlar les marques i d’altres cops perquè no hi havia una bona senyalització.

Quan finalment va sortir el sol, Xavi Marina explica que va ser tot un canvi: “Prats verds, paisatges nous, camins per descobrir i una força extra ja que, sense adonar-nos gairebé ni compte, ja estàvem en el km 80, a tan sols 45 km de la meta”. Malgrat poc després va patir la decepció que no van informar-lo adequadament del quilometratge que li mancava per recórrer (quan teòricament havia arribat al Km 100 van comunicar-li que en realitat encara li faltaven 32 km.), va aconseguir superar l’adversitat i va recórrer els darrers 8 quilòmetres corrent més lleuger que mai.

D’aquest darrer tram, el corredor recorda: “Vaig arribar saltant a la meta , amb una felicitat molt gran. Havia sofert molt en 15 hores i la recompensa encara havia d’arribar. Em van començar a fer milers de fotos, autògrafs, felicitacions... i quan m’estaven fent una entrevista per la televisió em van preguntar: Com se sent al ser el primer classificat de la ultra? Vaig reaccionar corregint a la periodista que era el primer, però de la meva categoria, però va sortir la directora de la cursa i em va dir que no, que era de la general (...) No m’ho podia creure !!”.

Precisament per tots aquests motius, a l’hora de qualificar aquest nou guany aconseguit, Xavi Marina ho té clar: “Ha estat una experiència inigualable".


Foto Cursa Jerusalem 1Foto Cursa Jerusalem 2Foto Cursa Jerusalem 3Foto Cursa Jerusalem 4Foto Cursa Jerusalem 5Foto Cursa Jerusalem 6Foto Cursa Jerusalem 7Foto Cursa Jerusalem 8Foto Cursa Jerusalem 9Foto Cursa Jerusalem 10Foto Cursa Jerusalem 11Foto Cursa Jerusalem 12Foto Cursa Jerusalem 13Foto Cursa Jerusalem 14Foto Cursa Jerusalem 15Foto Cursa Jerusalem 16


Data de realització: 06/12/2013 | Data de la darrera actualització: 06/12/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300