Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Cau de Blanes neteja la Cala Sa Forcanera.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/14/2013 09:47:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Cau de Blanes neteja la Cala Sa Forcanera.

Els membres de l’Agrupació Escolta i Guia Pinya de Rosa van omplir 12 bosses grans amb brossa on el material més abundant eren plàstics, ampolles i llaunes.

La unitat de Ràngers i Noies Guia del cau de Blanes –formada per nois i noies d’entre 11 i 14 anys- van realitzar el diumenge passat 9 de juny una activitat de conscienciació mediambiental a la Cala Sa Forcanera del municipi. Es va tractar d’una experiència que no tan sols es va quedar en la teoria, sinó que també va passar a l’acció netejant aquest racó de la Costa Brava. Els membres de l’Agrupació Escolta i Guia Pinya de Rosa també van aprofitar per conèixer la cala que dóna nom al grup de la seva unitat al cau: Sa Forcanera.L’experiència va formar part de la campanya Clean up the med engegada per l’entitat Legambiente, que té per objectiu augmentar la consciència ambiental i revelar la contaminació generada per l’activitat humana. En aquest sentit, primer els Ràngers i Noies Guia van muntar un punt d’informació sobre la contaminació marítima que es va poder visitar el 25 de maig a la plaça Verge Maria. A la parada explicaven els efectes de l’ésser humà en el mar i en els animals que l’habiten i s’hi podien trobar les fotografies que mostraven la quantitat de brutícia acumulada que hi havia a la cala Sa Forcanera.

Finalment, la segona part de l’acció va ser quan es va anar a la Cala Sa Forcanera per conèixer-la a l’hora que es va fer la seva neteja. Val a dir que pels nois i noies del cau va ser prou complicat accedir-hi, ja que Sa Forcanera és la única platja de Blanes que no té un camí d’accés públic. Un cop es va enllestir la neteja, es van arribar a omplir fins a 12 bosses grans de brossa, sobretot plàstics, ampolles i llaunes.

Des del cau han valorat el resultat de l’experiència com de molt enriquidora i molt positiva, ja que els nois i noies han pogut complir a l’hora dues lleis escolta: per un costat Aprenem a ser útils i a fer servei; i per l’altre Deixar el món millor de com l’hem trobat.

1-Paradeta12-Paradeta23-CalaSaForcanera5-Brut26-Netejant17-Netejant28-Bosses

Data de realització: 06/14/2013 | Data de la darrera actualització: 06/14/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300