Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’arquitecte Joan Surís reivindica recuperar el Palau dels Vescomtes de Cabrera.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/14/2013 02:41:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’arquitecte Joan Surís reivindica recuperar el Palau dels Vescomtes de Cabrera.

Ho va fer a la xerrada que va encapçalar ahir al Centre Catòlic, on va exposar el seu projecte arquitectònic. L’acte el va introduir l’historiador blanenc Aitor Roger.

Presentada sota el títol El Palau dels Vescomtes de Cabrera, una joia blanenca a redimir, la xerrada que es va fer ahir al vespre al Centre Catòlic la va encapçalar l’arquitecte blanenc Joan S. Suris. Abans, però, la va introduir l’historiador blanenc Aitor Roger, que es va encarregar de situar al públic assistent en el context històric d’aquest emblemàtic edifici que va començar a ser construir a finals del segle XIV per Bernat de Cabrera.

L’historiador blanenc va explicar detalls prou interessants, com per exemple que no és casual que la torre de Sant Joan estigui alineada amb la del campanar de l’Església Santa Maria i el Castell de Palafolls. Aquesta situació estratègica responia a un element defensiu que incloïa l’emblemàtic edifici del Palau dels Vescomtes de Cabrera a Blanes, la construcció del qual va ser encarregada a un arquitecte de prestigi en aquella època (finals del segle XIV); Arnau Vergés, que també va participar en la construcció de la Catedral de Barcelona.

Projecte per retornar al Palau la importància social i cultural que va tenir

Per la seva banda, Joan Surís va centrar la seva xerrada en donar a conèixer el projecte de restauració que ha dissenyat i que té per objectiu rescatar de l’oblit el Palau dels Vescomtes de Cabrera, que considera llargament desaprofitat i que creu que pot significar un gran potencial per Blanes. La idea és que el conjunt històric torni a assolir la importància que havia tingut des del punt de vista social i cultural . Es tractaria es pugui acostar no tan sols el fet religiós a tot el públic, sinó també treure tot el potencial que pot donar de si aquest edifici i el seu entorn restaurats.

L’arquitecte va explicar que el projecte inclou recuperar el volum que havia tingut amb material modern, i tractar tant l’edifici com el seu entorn. En aquest sentit, un dels canvis que li agradaria introduir és que es connectés la zona del carrer del Papus amb la plaça de l’Església, és a dir: comunicar la banda de davant amb la del darrera.

La idea que va exposar Joan Surís va ser que el poble s’apropiï del Palau per mitjà d’activitats no tan sols religioses, sinó musicals, corals, museístiques, teatrals, infantils, socials, etc. També va posar, per exemple, que l’entitat Càritas pugui disposar d’un espai per a la seva utilització, així com un Museu que allotgi exposicions itinerants.

Després d’explicar les diferents fases del projecte, es va obrir un col·loqui prou animat on, a través de les aportacions del públic assistent, va sorgir la idea de crear una comissió que pugui començar a treballar perquè, quan siguin temps més propicis econòmicament, la documentació necessària ja estigui enllestida i així posar mans a l’obra de manera més immediata.

Xerrada Suris 1Xerrada Suris 2Xerrada Suris 3Xerrada Suris 4Xerrada Suris 5Xerrada Suris 6Xerrada Suris 7
Data de realització: 06/14/2013 | Data de la darrera actualització: 06/14/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300