Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posa en marxa un any més el Servei de Vigilància de platges amb 22 efectius i 3 llocs de socors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/15/2013 03:16:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes posa en marxa un any més el Servei de Vigilància de platges amb 22 efectius i 3 llocs de socors

Els socorristes també fan intervencions de valor afegit en col·laboració amb la Policia Local. L’estiu de l’any passat es van fer més de 1.700 assistències, un 26% més que al 2011

Des d’avui al matí ha entrat en funcionament a Blanes el Servei de Vigilància, Salvament i Control de les platges d’aquest estiu 2013, que estarà en funcionament del 15 de juny al 15 de setembre en horari ininterromput de 10’30 a 18’30 h i amb dues temporalitats. La temporada baixa que compta amb dos períodes, del 15 al 30 de juny i del 9 al 15 de setembre, i la temporada alta, de l’1 de juliol al 8 de setembre.

Per oferir aquest servei, es compta amb un total de 22 socorristes repartits en funció de les necessitats de servei als 3 llocs de socors fixes del municipi: Sant Francesc (Cala Bona), Blanes Centre i S’Abanell, així com a través de 7 torres i cadires de vigilància. A banda del servei sanitari i de vigilància, una de les funcions diàries és encarregar-se de senyalitzar l’estat de la mar a través de tres banderes: verda (el bany està permès), groga (cal tenir precaució a l’hora de banyar-se) i vermella (el bany està prohibit per a tothom). A Blanes també hi ha una quarta bandera que, en aquest cas, senyalitza la presència de meduses.

Presentacio Servei Platges 1Presentacio Servei Platges 2Presentacio Servei Platges 3Presentacio Servei Platges 4Presentacio Servei Platges 5Presentacio Servei Platges 6


Reforç de Desfibril·ladors amb Dipsalut i altres col·laboracions

Per segon any consecutiu, Dipsalut –organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona- fa la cessió durant tota la temporada a l’Ajuntament de Blanes de 4 DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic), un més respecte l’estiu del 2012. Hi haurà un DEA situat a cadascun dels 3 llocs de socors i el 4rt estarà molt proper a la platja, ja que s’ubicarà a l’Oficina de Turisme de Blanes de la plaça dels Càmpings, al cor de la zona turística del municipi.

Com a complement a la formació específica que tenen els socorristes, enguany Blanes Sub farà un curs de formació per a la utilització dels DEA. D’altra banda, una altra col·laboració externa destacada és la que fa l’empresa de Blanes BC Bike, que cedeix dues bicicletes mountain bike per facilitar la mobilitat dels coordinadors de platja i per ajudar en les tasques de vigilància a l’entorn dels passeigs vora les platges.

Intervencions de Valor Afegit

A banda de la seva tasca directa i principal de vigilància i salvament, els socorristes realitzen controls constants dels serveis que hi ha al seu entorn de treball: les boies de senyalització marítima, els accessos a les platges, etc. Paral·lelament, al tractar-se d’un servei municipalitzat des de l’any 2008 amb gestió directa des del Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, facilita la seva coordinació amb la Policia Local per desenvolupar funcions de seguretat ciutadana.

Les tasques de col·laboració amb la Policia Local es concreten en intervencions que fan els socorristes en casos com per exemple: venda ambulant, presència de gossos, o bé detecció de massatgistes i repartidors de propaganda a les platges. Igualment, també s’intervenen en casos de furts i faltes lleus.

Més de 1.700 assistències durant l’estiu de 2012

Durant el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de l’estiu de l’any passat es van fer un total de 1.713 assistències, una xifra que va significar un increment del 26% respecte al 2011. D’aquests serveis, 728 van ser per atendre picades de medusa que, en la seva totalitat, van ser de caràcter lleu. A tall d’anècdota, val a dir que va haver un increment d’aquest tipus d’atencions en relació a l’estiu anterior.Data de realització: 06/15/2013 | Data de la darrera actualització: 06/20/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300