Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Posada en marxa zones blaves i grogues d’estiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/15/2013 04:03:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Posada en marxa zones blaves i grogues d’estiu

Del 15 de juny al 15 de setembre s’han posat en marxa més de 2.000 places de zona blava d’estiu i més de 800 places per a ús exclusiu dels propietaris de vehicles amb el distintiu de contribuent

Coincidint amb el 15 de juny, a Blanes s’han posat en marxa les noves zones d’aparcament, tant les blaves de pagament com les d’ús exclusiu dels propietaris de vehicles que disposen de l’identificatiu Contribuent de Blanes. Les noves zones blaves d’estiu que s’han posat en marxa són més de 2.000, mentre que de les grogues n’hi ha més de 800. Les places grogues estan situades principalment a tres zones de Blanes: Els Pins, Racó d’En Portas i S’Auguer.


L’Ajuntament de Blanes va enviar per correu durant la primera quinzena del passat mes de maig diversa documentació necessària perquè les persones que tenen dret a gaudir de l’aparcament gratuït i les bonificacions en les zones blaves d’estiu estiguin informades al respecte. Aquests avantatges seran vigents entre el 15 de juny i el 15 de setembre. En total, es van enviar 12.700 cartes personalitzades als titulars de vehicles que paguen l’impost de circulació a Blanes i que estan al corrent de pagament.

Durant aquests darrers dies s’han rebut nombroses reclamacions de veïns –entre 400 i 500- perquè no havien rebut la corresponent acreditació. Gran part d’aquests casos han estat de persones que tenien dret al distintiu, però la seva carta s’havia extraviat i se l’ha reenviat de nou o se’ls ha tramitat in situ. El segon grup han correspost a contribuents que tenien deutes amb l’Ajuntament –per exemple, una multa de trànsit impagada-, de manera que fins que no els liquidin no podran rebre el distintiu. Per últim, el tercer gruix ha estat de persones que estaven empadronades a Blanes però que no havien canviat el domicili del vehicle.

Acreditació “Contribuent de Blanes”

La vigència d’aquest distintiu serà de dos anys (2013-2014) i per poder gaudir dels beneficis que se’n deriven és imprescindible que es col·loqui l’adhesiu de manera visible a la part interior del vidre frontal, al costat superior dret. La no identificació del vehicle amb l’adhesiu impedirà al seu titular poder aparcar a les places identificades com a zones grogues, així com poder gaudir del benefici d’obtenir un tiquet de tarifa ordinària amb bonificacions.


El conductor haurà d’obtenir el tiquet –triant com a opció la “Tarifa contribuent”- a les màquines expenedores situades a les zones blaves d’estiu. El tiquet de pagament obtingut per a una determinada zona d’aparcament regulat no es pot utilitzar en una altra zona de tarifa diferent, i aquesta pràctica serà multada.

Acreditació “Empleats de Blanes”

D’altra banda, també poden obtenir bonificacions i aparcament gratuït a determinades zones blaves d’estiu del municipi els vehicles de les persones que treballin en l’àmbit d’influència d’aquestes zones (B-2, B-3 i B-4) i ho acreditin documentalment. Per obtenir aquest distintiu, s’ha de presentar la documentació necessària abans de l’inici o durant la temporada d’estiu de les zones blaves (del 15 de juny al 15 de setembre) a l’Oficina d’Atenció al Client de l’empresa SABA, al passeig Corils i Vieta.


Zona Groga d’Estiu :
  - Els Pins: Josep Tarradellas (des de la cruïlla c/Àgata, llevat de la zona de l’antic pavelló d’esports), Josep Trueta, Cristòfol Colom (llevat del tram entre Mediterrani i Vila de París), tots els carrers interiors dels esmentats carrers fins al passeig de s’Abanell i l’avinguda Mediterrani.
  - Racó d’en Portas: El carrer Racó d’en Portas i tots els carrers que hi conflueixen de l’interior del barri, C/Senda del Molí, Rosselló i Escales de l’Aigua.
  - S’Auguer: C/Sant Pere Pescador i C/Méndez Núñez.

Zona Blava d’Estiu amb Bonificacions (100% - 50%) per a vehicles autoritzats :
  1. Tarifa B-2: Zona Blava Turística passeig Catalunya: a partir de la sortida del carrer Racó d’en Portas fins al carrer Ernest Lluch, zona dels antics pavellons i CAP- II.
  2. Tarifa B-3 Zona Blava Turística últim tram avinguda Vila de Madrid: amb bonificacions del 100% per a vehicles autoritzats i degudament identificats, així com per a persones que treballin en l’àmbit d’influència i ho acreditin documentalment.
  3. Tarifa B-4: Zona Blava Turística de la Cala Sant Francesc: els carrers de la urbanització de la Cala Sant Francesc.
Data de realització: 06/15/2013 | Data de la darrera actualització: 06/20/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300