Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 2.500 persones participen a la Festa de la Diversitat de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/17/2013 12:09:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 2.500 persones participen a la Festa de la Diversitat de Blanes.

La festa, que va tenir lloc el dissabte, estava inclosa al cicle de la Setmana Intercultural 2013, que enguany ha comptat amb la participació de 25 entitats vinculades al món de la solidaritat i la cooperació.

Més de 2.500 persones de totes les edats van participar el dissabte 15 de juny a una nova edició de la Festa de la Diversitat de Blanes, que va incloure la tradicional Mostra Gastronòmica i una fira d’entitats. Es tractava de l’acte central de la Setmana Intercultural 2013, que es va allotjar a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal al llarg de tota la tarda del dissabte i fins al vespre.

Va ser en aquest indret on es va aixecar un escenari que va anar allotjant diverses actuacions, al mateix temps que es podien degustar tastets de cuina d’arreu del món que es venien al preu de 0’50 € el tiquet. Les parades de menjar es complementaven amb les que oferien informació a càrrec d’entitats i associacions blanenques vinculades al món de la cooperació, la solidaritat i la cohesió social.

Al llarg de tota la vetllada es van vendre més de 1.800 tiquets per degustar les diferents exquisideses culinàries que temptaven al públic assistent: des de plats d’aquí com ara truites de patata, ous a la juliana o les tradicionals coques de Sant Joan, fins a mojitos de Cuba i maki sushi del Japó, passant per cus-cús, empanades uruguaianes, pastissets de guayaba de Cuba, tè amb menta del Marroc o lassi de mango de l’Índia, entre d’altres.

Enguany, per a la organització de la Setmana Intercultural s’ha comptat amb la col·laboració i participació de 25 entitats del municipi, un nombre que ha augmentat sensiblement respecte la darrera edició, que es va celebrar al 2011. Això és perquè l’any passat, en la línia de contenció de la despesa que es va posar en marxa al consistori, es va decidir que aquesta activitat es fes amb caràcter biennal, és a dir: cada dos anys. D’aquesta manera, la Setmana Intercultural s’alterna amb l’organització de la Fira d’Entitats: l’any en què s’organitza una de les activitats, l’altra no es fa, i així successivament.

Organitzada per l’Ajuntament de Blanes i la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cooperació Social, el cicle d’activitats de la Setmana Intercultural, té l’objectiu que vilatans i visitants coneguin millor la riquesa i diversitat de les diferents cultures que conviuen al municipi, així com per sensibilitzar la població en valors de solidaritat i cooperació.

Enguany han participat a Setmana Intercultural les següents entitats: Associació d’Uruguaians, Casal d’Amistat Català Cubà Julio Trigo/Blanes Solidari, Associació de Xilens, Creu Roja, Comunitat Islàmica de Blanes, Musoolu, Associació d’Africans Sa Forcanera, Associació Cultural i Solidària de Famílies del Senegal, Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Centre Obert Municipal, Càritas, Voluntariat Blanenc, Associació d’Amics de la Cultura Asiàtica, Associació Sóc de Cuba Soy Popular, Fundació Vicenç Ferrer, Amnistia Internacional i l’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku.

Per la seva banda, les actuacions musicals i de dansa que es van oferir dissabte van anar a càrrec de: Grup de Gospel d’AMA (Associació de Músics Amateurs), Ball Country del Casal Benet Ribas, Folklore Xilè de l’Associació Rucapeñi, Dansa de Bollywood i Oriental de l’Associació Afrah Bellydance & Elisa Afrah a càrrec de la Fundació Vicente Ferrer, l’actuació de Jaquelin Ramírez, i per últim la del grup No Somos Na.

Festa Diversitat 1bFesta Diversitat 2Festa Diversitat 3bFesta Diversitat 7Festa Diversitat 8Festa Diversitat 9Festa Diversitat 10Festa Diversitat 11Festa Diversitat 12Festa Diversitat 13Festa Diversitat 14Festa Diversitat 15Festa Diversitat 16Festa Diversitat 17Festa Diversitat 18Festa Diversitat 19Festa Diversitat 20Festa Diversitat 21

Xerrada de la Fundació Vicenç Ferrer i Torneig de Futbol Solidari

El programa d’activitats organitzat a Blanes en motiu de la Setmana Intercultural també ha inclòs una xerrada que es va acollir el dijous 13 de juny a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. Presentat sota el títol L’Índia rural i la Fundació Vicente Ferrer, l’acte el van encapçalar la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, el portaveu de la Fundació Vicenç Ferrer, Lancy Dodem, i el representant de la ONG a Blanes, Tomàs Romero.

Abans de la xerrada-col·loqui, el públic assistent va poder tenir una aproximació més concreta de la feina que des de fa 40 anys està desenvolupant la Fundació Vicenç Ferrer a l’Índia a través de la projecció del documental Viaje hacia la igualdad.

Els actes de la Setmana Inercultural de Blanes 2013 van culminar ahir diumenge amb un Torneig de Futbol Solidari que es va allotjar al camp de futbol Pedro Alia Dorado de Ca la Guidó, que va enfrontar quatre equips. Finalment, el torneig el va guanyar el combinat del Senegal-Mali, mentre que la segona posició va ser per l’equip de jugadors de Gàmbia, el tercer pel combinat de Blanes i el quart pels representants de l’Uruguai.Data de realització: 06/17/2013 | Data de la darrera actualització: 06/19/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300