Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Foc i Pluja a la Revetlla de Sant Joan a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/24/2013 03:40:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Foc i Pluja a la Revetlla de Sant Joan a Blanes

La festa popular que s’havia de fer al passeig de mar es va haver de traslladar a l’antic pavelló d’esports. Protecció Civil ha tingut cura enguany de cinc fogueres, les mateixes que l’any passat

La revetlla popular de Sant Joan que s’havia organitzat perquè tingués lloc al Passeig de Mar, es va traslladar finalment a l’antic pavelló municipal d’esports. La decisió es va haver de prendre després que des de quarts de 6 de la tarda la pluja ja havia començat a fer acte de presència, obligant a canviar substancialment tot el què estava previst.

I és que, si bé van haver-hi actes que es van poder fer -com ara els tallers, la xocolatada, el tast de contes infantils, o bé la primera escalada a Sant Joan-, en canvi moltes altres es van haver de suspendre. Una de les activitats que sí que es va poder fer va ser la recollida d’aliments a favor d’El Bon Samarità a càrrec dels membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, que van poder lliurar a l’entitat un bon grapat d’ingredients, tot i que si no hagués plogut l’afluència de donacions hagués estat més quantiosa.

Donat que la pluja persistent va semblar que acabaria per espatllar del tot la festa i, davant la possibilitat de traslladar-se a l’antic pavelló, es va acabar decidint per aquest canvi d’escenari. A partir d’aquí tothom va posar mans a l’obra i, el que s’havia estat muntant des de les 10 del matí, es va haver de desmuntar, amuntegar i traslladar al pavelló per seguir la festa.

Enguany la revetlla de Sant Joan havia de ser més popular que mai, ja que per primera vegada un total d’11 entitats havien unit esforços perquè, cadascuna en el seu àmbit, ajudés a engrandir la festa de Blanes. Finalment, el pavelló va allotjar un sopar popular que va comptar amb la participació d’unes 250 persones, així com balls tradicionals que van contribuir a animar l’ambient i una sessió fins la matinada a càrrec del PD Bullanga.

El trasllat d’escenari va obligar a haver d’anul·lar ingredients força esperats, com ara l’arribada de la flama del Canigó i l’encesa de la foguera, així com l’encesa d’una estelada feta amb espelmes, l’espectacle de foc que havia d’oferir la Colla de Diables i el concert amb el grup Komplot.

Nit de Revetlla amb Petards, Focs d’Artifici i Fogueres

Si la música, els sopars i la festa són els ingredients que mai no falten en una revetlla de Sant Joan, el què tampoc no falten són els petards, els focs d’artifici i les fogueres. De petards i focs d’artifici cal dir que aquest 2013 n’hi va haver potser molts més que no pas l’any passat.

Per contra, el què es va mantenir estable és el nombre de fogueres que es van muntar arreu de Blanes. S’havia demanat permís per muntar 5 fogueres: 2 d’elles en zona rural i les altres 3 al nucli urbà. Totes 3 ja les podríem començar a considerar un clàssic, ja que una d’elles és la que va cremar a la zona verda que hi ha a Quatre Vents, a tocar de l’avinguda Europa i la plaça Molina.

Allà, com és habitual, l’espectacularitat de les flames va aplegar al seu voltant gran quantitat de persones. Just al seu costat hi havia l’altra foguera que des de fa molts anys tampoc no falta mai a la seva cita de revella: la que s’aixeca al barri de La Plantera, al costat de la nau on abans hi havia la Cooperativa Agrícola de Blanes.

Com és habitual, qui va tenir cura perquè les fogueres no suposessin un perill, va ser el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament amb el suport de diversos cossos d’emergència: Policia Local, Bombers i el SEM. El cap d’aquest servei municipal, Josep Lluís Pouy, va explicar que enguany la revetlla ha estat prou diferent al què és habitual: no tan sols per la pluja que va obligar a traslladar la festa popular, sinó també per la major presència de persones al carrer llençant petards i focs d’artifici, una afluència que l’any passat no va ser tan nombrosa.

La tercera foguera que tampoc no va faltar a la seva cita va ser la del passeig de mar, tot i que cal dir que, inicialment, aquesta no havia d’encendre’s. Es tracta de la foguera que havia de formar part de la revetlla popular organitzada per les entitats de Blanes. Mentre els membres de les entitats encara estaven acabant de fer el trasllat dels darrers components de la festa que calia mobilitzar, uns desconeguts van encendre la foguera que havia quedat momentàniament sense custòdia.

Això va provocar que, donat que cap foguera es pot encendre sense que hi hagi un responsable que se’n faci càrrec, es va haver d’avisar una unitat dels Bombers de la Generalitat perquè procedissin a apagar-la. Aquesta decisió no va agradar gens a les nombroses persones que s’havien aplegat al seu voltant.

A l’hora de tancar aquesta crònica, quarts d’una de la matinada, el balanç de la revetlla continuava sent prou positiu pel que fa a la manca d’incidents greus a causa de la manipulació de material pirotècnic o les fogueres.


Data de realització: 06/24/2013 | Data de la darrera actualització: 07/01/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300