Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

11a Festa dels Contes de Sant Joan amb Lucrecia com a convidada especial


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2013 05:08:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11a Festa dels Contes de Sant Joan amb Lucrecia com a convidada especial

Unes 300 persones van assistir a la festa organitzada per la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer que es va fer al jardí tropical Pinya de Rosa

Com és habitual, els protagonistes de l’esdeveniment van tornar a ser els nens petits i grans. La 11ena edició de la Festa dels Contes de Sant Joan que es va fer ahir a Blanes va comptar amb la participació d’unes 300 persones. La festa la organitza la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer amb la col·laboració de diverses empreses i institucions. Durant els primers nou anys es vafer al pati de l’esbarjo, però aquest espai aviat es va quedar petit per seguir allotjant el gran nombre d’assistents que any rere any no es perdien la cita.

Des de l’any passat, quan es va arribar a l’assenyalada 10ena edició, la festa ha passat a tenir per escenari el Jardí Tropical Pinya de Rosa. Si bé l’accés al jardí i l’assistència a la festa són de franc i no cal pagar entrada, hi ha la possibilitat d’ajudar la fundació de diverses maneres, com per exemple comprant samarretes, llibres i altres obsequis. Els guanys es destinen a programes de recerca de càncer infantil, ja que l’objectiu prioritari és donar suport directe i indirecte a tots els que pateixen i lluiten per vèncer aquesta malaltia.


Perquè es pugui fer la festa, la fundació compta cada any amb la col·laboració de diversos rondallaires procedents majoritàriament de Blanes. La d’ahir es va obrir amb la intervenció de David de la Fuente, que s’estrenava en aquest esdeveniment i que aviat es va ficar el públic a la butxaca amb la seva intervenció.


El va rellevar com a contaire a l’escenari mossèn Enric Roura, que va preferir fer una molt breu intervenció per explicar dos contes d’aquells que tenen un aprenentatge i una lliçó al seu darrera. Per contra, els qui es van esplaiar més van ser els següents rondallaires: Pep Rams acompanyat per un banjo i Joan Roncali Bitlloch amb un acordió. Tots dos van explicar contes ajudats per la música, el bon humor i, sobretot, les aportacions de la canalla, que no es feia pas de pregar quan se’ls demanava que participessin.


Una altra col·laboradora habitual, Carme Vera, es va encarregar d’explicar un conte amb el suport d’una molt jove ajudanta. A la recta final de la vetllada, la intervenció de Mercè Domènech, una de les narradores de contes més conegudes de Blanes, va ser també molt agraïda pel sempre exigent públic infantil, que va col·laborar molt activament en l’explicació de la històrica d’un pirata a la recerca d’un tresor.

Finalment va arribar el plat fort de la festa. Això és perquè cada any es convida un rondallaire en especial perquè hi participi. Si en darreres edicions ho han fet personatges com Pilarín Bayés, Maria Mercè Roca o l’actor que dona vida al personatge de Roc al Club Super 3 de TV3, Ferran Vilajosana, acompanyat de Clara Lago, ahir la convidada especial va ser la cantant catalano-cubana Lucrecia.


Lucrecia va explicar un conte en català ajudada per en Joan Torner, president de la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer. A l’hora de triar un conte ho va tenir fàcil, perquè precisament l’any 2011 va apadrinar la publicació del relat infantil titulat El Lloret de l’Indià, escrit per Cristina Cabañas amb il·lustracions de Pilarín Bayés.

Lucrecia -qui va confessar als assistents sentir-se molt honrada d’haver estat convidada a participar a la festa-, va explicar que la motiven molt les causes solidàries i, en especial, per la tasca que du a terme la Fundació Joan Petit – Nens amb càncer. Després d’explicar el seu conte, el públic assistent va demanar-li a Lucrecia que els oferís una cançó. La cantant tampoc no s’ho va pensar dues vegades a l’hora de triar quina cançó oferir-los: En Joan Petit com balla.


Data de realització: 06/25/2013 | Data de la darrera actualització: 07/01/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300