Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull el Festival Folklòric Internacional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/27/2013 11:49:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull el Festival Folklòric Internacional

Durant tres dies hi haurà actuacions de 14 grups que provenen de diversos països del nord i de l’est d’Europa, en un esdeveniment co-organitzat per l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra

foto esdevenimentUn total de 14 grups provinents de 9 països de l’est i del nord d’Europa, s’estan aquests dies a Blanes per participar al Festival Folklòric Internacional Vila de Blanes que tot just es va començar a celebrar la nit d’ahir dimecres. El festival, que tindrà lloc en aquest municipi de la Costa Brava fins divendres vinent, 28 de juny, aplega grups folklòrics de Romania, Lituània, Turquia, Bulgària, Polònia, Suècia, Rússia i Eslovàquia.

L’esdeveniment està co-organitzat per l’entitat Mediterrania Folk Association i l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra i és el tercer any que es fa a Blanes amb un doble objectiu, tal i com explica el seu portaveu, Marc Coll: “És una manera de potenciar la vila de Blanes i, a l’hora, que coneguin les tradicions i folklore de Catalunya”

Cadascuna de les tres nits haurà desfilat per l’escenari de la plaça dels Dies Feiners una mostra del folklore europeu que ens porta l’essència d’aquests indrets en una mena de viatge per la seva cultura popular que no cal dir que va complaure el nombrós públic que va acabar congregant-s’hi. Es tracta d’una mena de versió actualitzada de les conegudes Vetlles d’Estiu que fa molts anys organitzava l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra que, a més a més d’actuar com amfitrió, també va ser qui va encetar ahir el festival amb una potent peça del seu darrer muntatge: DAD.EXE, Dret A Decidir Executable que fa uns dies es va poder veure al Palau de la Música Catalana, a Barcelona.

Com dèiem, el festival s’allargarà fins aquest proper divendres i després, la propera ocasió en què podrem gaudir dels balls de l’esbart, serà ja en plena festa major, el dilluns 22 de juliol, aquí mateix, a la plaça dels Dies Feiners. L’actuació recuperarà l’essència dels balls que solia fer abans l’esbart i, en motiu que enguany està celebrant el mig segle de vida, aplegarà dansaires de totes les generacions de l’entitat.


Data de realització: 06/27/2013 | Data de la darrera actualització: 06/27/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300