Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el dia de l’Alliberament LGTB


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2013 10:41:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el dia de l’Alliberament LGTB

La bandera de l’Arc de Sant Martí estarà penjada al balcó de l’Ajuntament durant tota la jornada en motiu del Dia de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual

fotoAvui divendres, 28 de juny, se celebra el Dia de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Transexual i Bisexual. Per aquest motiu, la bandera de l’Arc de Sant Martí -que simbolitza el col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals-, estarà penjada durant tota la jornada al balcó de l’Ajuntament de Blanes. A les vuit d’aquest matí efectius del Servei de Brigades Municipals s’han encarregat de penjar la bandera al balcó de la façana principal del consistori.

Aquesta acció és una de les mesures que es van aprovar al darrer ple municipal del 30 de maig i formava part de la proposta d’acord presentada per EUiA-ICV. La moció va prosperar amb els vots a favor de CiU i de la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, mentre que tant el PSC com el PPC es van abstenir.

La moció recordava que, en compliment del punt aprovat al plenari del juny de l’any 2010, ja es va acordar que cada 28 de juny, -coincidint amb el dia de l’alliberament gai-, es pengés la coneguda bandera multicolor al balcó de l’ajuntament o, en el seu defecte, en un lloc públic. L’any següent, al 2011, la bandera va onejar a la rotonda dels focs -a l’entrada de Blanes-, i l’any passat, al 2012, es va penjar a la plaça Catalunya, a tocar de la platja.

Un altre dels punts inclosos a la proposta d’acord és que s’integri el 17 de maig, Dia Mundial contra l’homofòbia i la transfòbia i el 28 de juny dintre de les accions culturals i educatives del municipi. En un dia com el d’avui, 28 de juny, es commemoren els disturbis de Stonewal, que van tenir lloc l’any 1969 a Nova York, i que van marcar l’inici del moviment d’alliberament homosexual. La noció bàsica de l’orgull d’aquest col·lectiu consisteix en què ningú no s’ha d’avergonyir del què és, sigui quina sigui la seva orientació o identitat sexual.

foto

Data de realització: 06/28/2013 | Data de la darrera actualització: 07/04/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300