Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple municipal aprova la nova quota de l’aigua


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2013 03:17:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple municipal aprova la nova quota de l’aigua

Amb una única quota mensual, es fan bonificacions als habitatges principals i els que estan inscrits a la Borsa de Lloguer Social, i un recàrrec als pisos secundaris buits

La sessió plenària d’ahir dijous va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal que regula la taxa d’aigua potable de Blanes, que inicialment va entrar en vigor el gener passat i que s’ha canviat ara per resoldre els errors detectats. Tal i com va explicar el regidor d’Hisenda, Nicolàs Laguna, una de les principals modificacions ha estat que els habitatges es diferencien segons la classificació de l’IDESCAT, l’Institut d’Estadística de Catalunya, en base a l’estudi del cens de Blanes que es va fer l’any 2011.

Segons aquesta classificació, hi ha 4 tipus d’habitatges: els principals, on hi ha un consum regular i permanent durant tot l’any; els no principals o secundaris, que s’usen esporàdicament i que indiquen una major capacitat econòmica de pagament de tributs; els no principals buits en què es constata que no està habitat durant un període superior a quatre mesos; i per últim els habitatges no principals que estan inscrits a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social.

En tots els casos, la quota general mensual única és de 11’62€ si bé hi ha bonificacions i recàrrecs en funció del tipus d’habitatge. Així, reben idèntica bonificació del 62% de la quota mensual els habitatges principals i els que estan inscrits a la borsa de mediació, que pagaran 4’42€. Per contra, els habitatges no principals buits tindran un recàrrec del 30% i per tant pagaran mensualment 15’10€.

Aquest punt de l’ordre del dia es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU i les abstencions d’EUiA-ICV i el PPC. Durant el debat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va explicar que havia estat necessari fer aquestes modificacions per solucionar els desajustaments amb diversos usuaris que, tot i consumir poc, havien hagut de pagar molt.

Xavier Lozano, portaveu de CiU, va anunciar el recolzament del seu grup valorant positivament que, entre altres qüestions, es retornaran els diners que s’han cobrat de més tant als més de 500 usuaris que van presentar instàncies com a aquells no ho van fer i estan en aquesta mateixa situació.

Per la seva banda, Víctor Catalán des d’EUiA-ICV va anunciar que s’abstindrien perquè, tot i estar d’acord amb les modificacions, estan en contra que es mantingui l’acord amb l’ATLL. Per últim, Salvador Tordera, portaveu del PPC, també va avançar l’abstenció del seu grup qualificant les modificacions de nyap.

Altres punts tractats al Ple Municipal

Resepecte els altres quatre punts de debat inclosos a l’ordre del dia, la modificació de l’ordenança que regula els actes co-organitzats per l’ajuntament amb empreses i entitats es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, llevat del PPC, que es va abstenir.

La resta de teme del ple es van aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, començant per l’autorització de despesa per hores extres dels serveis de neteja i manteniment de la piscina Ventijol. També va ser així amb les dues mocions presentades. La primera, d’EUiA-ICV, és per oferir esmorzars gratuïts als centres d’infantils i primària a Blanes; i la segona, presentada per CiU, és de suport a les comunitats de propietaris davant els impagaments de les entitats financeres i tercers adquirents.

Data de realització: 06/28/2013 | Data de la darrera actualització: 07/01/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300