Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xerrada sobre les participacions preferents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2013 01:11:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xerrada sobre les participacions preferents

La xerrada, que es farà el dimecres 3 de juliol, s’ha organitzat a través de l’OMIC amb el suport de l’AICEC-ADICAE. Blanes és on hi ha el major nombre d’afectats per aquest producte de Bankia arreu del territori gironí

fotoL’Ajuntament de Blanes, a través de l’OMIC (l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor), ha organitzat per aquest proper dimecres 3 de juliol una xerrada adreçada principalment a totes les persones afectades per les participacions preferents. La xerrada, que s’allotjarà a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, està previst que comenci a les 6 de la tarda.

Un dels principals motius que ha impulsat l’organització d’aquest acte és que actualment Blanes és el municipi d’arreu del territori gironí on hi ha un major nombre d’afectats per les participacions preferents de Bankia. Així, segons dades facilitades per aquesta mateixa entitat bancària, a Blanes hi ha 442 afectats. Darrera de Blanes hi ha els següents municipis i nombre de casos: Girona 414, Banyoles 363, Olot 331, Igualada 219 i Figueres 212.

La xerrada anirà a càrrec de Teresa Chavete, de l’AICEC-ADICAE, Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya. Val a dir que precisament serà durant la primera quinzena del mes de juliol quan expiraran els terminis que hi ha perquè les persones afectades puguin demanar l’arbitratge. Els que van adquirir participacions preferents de Bankia tenen temps fins el 15 de juliol, mentre que els de Catalunya Banc ho podran fer fins el 12 de juliol.

Des de l’associació de consumidors sense ànim de lucre especialitzada en el consum financer, es van posar en contacte amb l’Ajuntament de Blanes per plantejar la idea d’organitzar aquesta xerrada. El què va impulsar l’AICEC a fer-ho va ser el gran nombre de consultes que havien estat rebent darrerament per part de veïns i veïnes del municipi afectats per la comercialització de les participacions preferents i el deute subordinat.

fotoEn aquest sentit, des de l’entitat s’ha recordat que a Catalunya hi ha actualment més de 600.000 famílies afectades i que no poden disposar dels seus estalvis al haver adquirit aquests productes de risc. AICEC es va posar en marxa l’any 1998 integrada a ADICAE, una associació d’àmbit nacional especialitzada en serveis financers que compta ja amb més de 20 anys d’història.

Durant aquests darrers anys, l’entitat ha esdevingut una de les sis associacions de consumidors més representatives d’arreu de Catalunya, amb prop de 10.000 socis i delegacions a diferents ciutats del territori català. AICEC-ADICAE és membre del Consell de les Persones Consumidors i Usuàries de Catalunya i forma part de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, així com d’altres Juntes Arbitrals territorials.

Aquesta és la segona xerrada d’aquestes característiques que s’organitza en pocs mesos a Blanes després que la primera va tenir lloc el passat 28 de novembre. L’any passat aquest acte es va organitzar amb el suport de l’APDEF, l’Associació per a la Defensa dels Perjudicats d’Entitats Financeres.

En aquella ocasió, en què la xerrada també es va allotjar a la sala de plens municipal, un nombrós públic va assistir a l’acte per informar-se, així com per plantejar els dubtes que tenia respecte un tema que afecta majoritàriament a persones que no tenen un perfil inversor professional o institucional.

Fotografies: Xerrada sobre participacions preferents que es va fer el 28 de novembre


cartell

Data de realització: 06/28/2013 | Data de la darrera actualització: 07/01/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300