Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prova pilot perquè els hotels i càmpings de Blanes recullin les denúncies dels turistes per Internet.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/01/2013 02:22:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Mossos_EscutProva pilot perquè els hotels i càmpings de Blanes recullin les denúncies dels turistes per Internet.

Aquests dies els Mossos han estat impartint formació amb el personal de 6 hotels i 4 càmpings de Blanes, a més a més d’altres establiments de Lloret i Tossa que també participen a la prova pilot.

El personal que atén un total de 6 hotels i 4 càmpings de Blanes ajudaran als turistes a denunciar per Internet furts, danys o petits delictes des del mateix establiment durant aquest estiu. Es tracta d’una prova pilot que s’ha posat en marxa des de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Blanes, formant part de la campanya Denúncies per Internet, a la qual s’hi ha adherit en total 19 establiments de la Selva Litoral (13 hotels i 6 càmpings).

L’objectiu de la campanya és agilitzar les denúncies aprofitant el coneixement d’idiomes que tenen els treballadors dels establiments turístics i així augmentar la qualitat del servei per buscar un major grau de satisfacció entre els visitants que escullen la Selva Litoral per passar-hi les vacances. Un cop s’hagi tramitat la denúncia per Internet, els turistes disposaran de 72 hores per validar la denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra que s’hagi escollit i, en aquest sentit, se’ls assignarà dia i hora perquè tampoc no hagin d’esperar a les dependències policials.

I és que en definitiva, segons ha explicat el cap de l’ABP de la Selva Litoral amb seu a Blanes, Francesc Cardús, del què es tracta és d’estalviar-los temps als visitants perquè no s’hagin d’esperar a la comissaria per formular les denúncies i fer-los encara més agradable la seva estada aquí. La recollida de denúncies per Internet ja fa temps que funciona però, segons Cardús, fins ara ha demostrat ser poc operativa, ja que la quantitat que es rep és gairebé anecdòtica en comparació amb les denúncies que finalment es tramiten.

Entre el 70% i el 80% de les denuncies que es reben a la Selva Litoral solen ser per delictes menors, la major part per furts al descuit. D’altra banda, cal tenir en compte que no es pot denunciar per aquesta sistema cap fet en què hi hagi hagut violència física en les persones, així com tampoc cap delicte en què la víctima hagi vist als autors o estigui en condicions d’identificar-los.

Durant aquesta fase de la prova pilot, també hi participarà la Policia Local de Tossa, ja que els Mossos d’Esquadra no tenen comissaria en aquesta població de la Selva Litoral. Un cop s’hagi fet balanç de la prova pilot i, en funció dels resultats, s’estudiarà la possibilitat d’incloure també els cossos de la Policia Local de Blanes i Lloret de Mar que, de moment, no participen en l’experiència.

La campanya compta amb el recolzament de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, l’Associació de Càmpings de Girona i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tossa de Mar. En aquest sentit, a la roda de premsa de presentació que s’ha fet avui al matí a l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, també hi ha participat la vice-presidenta de l’entitat empresarial de Blanes, Anna Portas.











Data de realització: 07/01/2013 | Data de la darrera actualització: 07/01/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300