Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat treu a licitació les obres de l’Escola Sa Forcanera de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/12/2013 04:29:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Generalitat treu a licitació les obres de l’Escola Sa Forcanera de Blanes

Les obres del nou centre escolar ubicat a Mas Enlaire compten amb un pressupost d’execució de sortida de 4’6 M€ i tenen un termini d’execució de 12 mesos

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha tret a licitació l’execució de les obres de construcció de dues línies de l’Escola Sa Forcanera de Blanes. Ho va fer més concretament aquest passat dijous 11 de juliol, coincidint amb una reunió que va tenir lloc al municipi amb els tècnics del departament d’ensenyament per informar sobre les modificacions del projecte.

En aquest sentit, respecte la notícia que es va confirmar ahir des del govern català, l’alcalde ha manifestat: “S’estan complint els terminis que la Generalitat ens havia avançat que hi hauria perquè les modificacions que s’han hagut de fer del projecte original es tiressin endavant. És una molt bona notícia per Blanes i per la comunitat educativa de l’escola Sa Forcanera que s’hagin tret a licitació les obres d’aquest centre llargament esperada”.


Principals característiques del projecte

Les obres compten amb un pressupost de sortida de 4.658.285’76 €, i la data límit per a la presentació d’ofertes tècniques expirarà el 19 de setembre de 2013. Per la seva banda, la obertura de pliques per revisar les ofertes econòmiques està previst que es faci el 8 d’octubre d’aquest mateix any, sense constar encara de moment quan es farà l’adjudicació dels treballs.

Pel que fa al termini d’execució de les obres, serà de 12 mesos, amb un projecte que ha estat redactat per l’equip d’arquitectes format per Josep Maria Gutiérrez, Olga Gutiérrez i Daniel Gutiérrez. El nou edifici de l’Escola Sa Forcanera de Blanes -allotjat actualment en mòduls prefabricats situats a la plaça 11 de setembre, al barri de Mas Enlaire- es construirà a un solar qualificat d’equipament comunitari cedit per l’Ajuntament de Blanes, formant part d’uns terrenys situats al Pla Parcial Costa Brava.

El projecte de nova planta estarà situat en una parcel·la a la qual s’accedeix per l’Avinguda de la Pau i el futur vial de l’Avinguda del Parlament de Catalunya encara per urbanitzar. La nova escola de dues línies –inicialment estava previst que fos de tres línies- ocuparà una superfície de 3.639 m2 dins l’espai total cedit de la parcel·la, de 10.475’20 m2.


A la memòria descriptiva ja es contempla que el projecte ha de permetre la posta en marxa de la zona infantil abans de finalitzar les obres, i ha de projectar-se amb elements industrialitzats per a la seva ràpida execució prevista en 12 mesos. Això ha de fer possible que la part d’educació infantil es pugui lliurar abans d’acabar totalment l’obra.

Les actuacions que s’hauran de dur a terme seran: aplanament del terreny segons cotes de projecte, estabilització dels límits nord i est del solar, construcció de l’edificació, finalització de l’edifici d’educació infantil i posta en funcionament, finalització de la resta d’equipament i urbanització tant de l’interior com de l’exterior de la parcel·la.

L’alçària màxima de l’edificació serà de 9 metres i la proposta sobre la qual s’hauran de presentar possibles execucions és que l’escola tingui forma de pinta amb dues directrius molt marcades; una seguint l’alineació del vial, a l’avinguda del Parlament, i una altra est-oest seguint l’eix de la rampa d’accés de vianants des de l’avinguda de la Pau.


L’edifici es constitueix en tres blocs: el primer d’educació infantil amb planta baixa, tres patis protegits pel joc dels infants, i amb un annex amb la biblioteca i les aules de reforç i desdoblament. El segon bloc consta de planta baixa i planta on hi ha l’educació de primària, la zona de serveis i les aules en planta baixa i primera, creant un pati tipus claustre on hi donen les aules i el menjador. Finalment, el tercer blc inclou la sala polivalent / gimnàs i l’AMPA. Tots tres blocs estan units per una gran coberta que crea una zona porxada, que permet que l’escola disposi de moltes circulacions possibles per a l’ús diari.
Data de realització: 07/12/2013 | Data de la darrera actualització: 07/19/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300