Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Pinya de Rosa: 10 anys més tard.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/15/2013 12:55:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Pinya de Rosa: 10 anys més tard.

Coincidint amb el desè aniversari de la declaració de Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN), l’associació ha organitzat una exposició i un acte commemoratiu que es farà el dimecres 17 de juliol a la Biblioteca.

Aquest 2013 es compleixen els 10 anys de la declaració de Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de Pinya de Rosa. L’espai va ser declarat PNIN amb la Llei 25/2003 aprovada al Parlament de Catalunya després de la presentació d’informes tècnics i la pressió de la societat civil de Blanes exigint la preservació del darrer tram de costa no urbanitzat del municipi de la Costa Brava. El terreny inclou el Jardí botànic de Pinya de Rosa i un bosc mediterrani que, en el moment de l’entrada en vigor de la llei, presentava una gran biodiversitat de flora i fauna.Per commemorar aquest aniversari, l’Associació Pinya de Rosa –hereva de l’antiga Plataforma Salvem Pinya de Rosa- ha organitzat una exposició que s’allotjarà del 22 de juliol a l’1 d’agost a la Biblioteca Comarcal. Abans, aquesta mostra ja s’ha pogut veure durant el cap de setmana passat allotjada al passeig de Mar.


A l’exposició, basada en diversos plafons, s’explica què ha passat durant aquests 10 anys d’ençà que es va declarar espai protegit fins a l’actualitat, en què l’espai és una propietat privada. En aquest sentit, l’Associació Pinya de Rosa recorda els objectius que van menar la seva creació i continua treballant per defensar la utilitat pública de l’espai natural. Per aquest motiu, l’entitat demana a la Generalitat el compliment de 4 punts bàsics :

- Moratòria d’activitats a l’espai natural
- Constitució del Consell Rector i Elaboració del Pla d’Usos de Pinya de Rosa
- Auditoria Ambiental dels 10 anys de PNIN
- Utilitat pública de l’espai: l’aula de natura i centre d’interpretació de l’espai, així com l’accés lliure als miradors de S’Agulla i d’en Joaquim Ruyra.

A banda de l’exposició, l’acte central per commemorar 10è aniversari de la declaració de PNIN de Pinya de Rosa es farà dimecres vinent 17 de juliol a les 20 h a la Biblioteca Comarcal. L’associació ha convidat perquè participin en aquest acte -que encapçalarà l’alcalde de Blanes, Josep Marigó-, representants Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, així com dels grups polítics municipals de l’Ajuntament.


També s’han convidat perquè assisteixin a l’acte els mateixos parlamentaris que fa 10 anys van participar en el procés del PNIN i el van aprovar; Josep Micaló (CiU), Manel Nadal (PSC-CpC), Alícia Sánchez-Camacho (PPC), Joan Boada (ICV) i Pere Vigo (ERC).

Data de realització: 07/15/2013 | Data de la darrera actualització: 07/19/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300