Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

VI Festa Sense Diferències a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/16/2013 02:45:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EsguardVI Festa Sense Diferències a Blanes.

Organitzada per les entitats Esguard de Blanes i Solete de Lloret de Mar, la festa presentada per Fina Brunet va quedar centrada en una desfilada i actuacions d’usuaris de les dues entitats.

Dissabte passat Blanes va viure una nova edició de la Festa sense diferències que, com és habitual, va tornar a registrar un gran èxit de públic. Es tractava de la sisena edició d’un esdeveniment que enguany ha unit els esforços de dues entitats que treballen en l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual: Solete, de Lloret, i L’Esguard, de Blanes. L’associació blanenca és qui s’ha estat encarregat de l’organització de la Festa sense diferències els darrers cinc anys.

Tal i com explica la presidenta de l’Esguard, Txell Rubio, aquest esdeveniment festiu també serveix per recaptar fons econòmics per seguir organitzant activitats. Un dels mitjans per recollir diners és a través de l’estómac dels assistents a la festa, és a dir: oferint una temptadora taula amb exquisideses culinàries, tant dolces com salades, preparades pels amics i familiars dels usuaris.

Els qui també van aprofitar la festa per recollir fons econòmics van ser els membres de Solete, de Lloret de Mar. En aquest cas, ho feien a traves de la venda d’objectes d’artesania i de regal. Pel que fa a la Festa sense diferències, la van protagonitzar els usuaris de les dues entitats, que van desfilar amb roba de diversos establiments que se’ls va deixar per a la ocasió. D’altra banda, amb l’objectiu de fomentar els hàbits saludables, també es va comptar amb la col·laboració de Forum Fitness.

Molts dels que van participar dissabte no era pas la primera vegada que pujaven a la passarel·la per desfilar, aixecant sempre un esclat d’aplaudiments del públic, entregat des del principi. Un altre dels atractius que sempre té la festa és el seu mestre de cerimònies, una tasca de la qual se n’ha encarregat enguany la periodista blanenca Fina Brunet.

Fomentar la integració social

Organitzar la desfilada forma part de l’objectiu que des de sempre ha menat tant l’Esguard com Solete: aconseguir que els joves i els adults amb discapacitat intel·lectual amb qui treballen visquin el lema de la mateixa festa: no patir diferències. Segons la responsable d’activitats de lleure de l’Esguard, Lídia Burcet, la Festa Sense Diferències l’esperen cada any amb més il·lusió encara.

D’altra banda, l’Esguard també organitza de manera regular amb altres nois i noies que no pateixen discapacitats activitats com ara teatre, cuina o bé manualitats per fomentar la inclusió social. De cara al proper curs escolar, es posarà en marxa una novetat de la qual se’n va oferir un tasteig a la festa de dissabte. Es tracta de l’activitat anomenada Els comediants de l’Esguard, que compta amb el seu propi grup de música.

Durant la Festa sense diferències de Blanes també es podia ser solidari contribuint en la recollida d’aliments que es va fer per Càritas Interparroquial. L’acte es va tancar amb una rifa que va incloure premis cedits per diversos comerços i establiments de restauració del municipi.


Data de realització: 07/16/2013 | Data de la darrera actualització: 07/10/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300