Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Unes 80.000 persones assisteixen a la primera nit del 43è Concurs Internacional de Focs de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2013 10:52:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2013_FUnes 80.000 persones assisteixen a la primera nit del 43è Concurs Internacional de Focs de Blanes.

Coincidint amb l’inici del concurs, ahir també es va posar en marxa el Pla de Seguretat i Emergències. L’actuació de la pirotècnia canadenca Sirius es va inspirar en la senyera catalana.

L’espectacle de la pirotècnia canadenca Sirius va encetar ahir dimecres 24 de juliol la primera de les quatre nits que hi haurà enguany al 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes. Segons estimacions de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, la inauguració del certamen pirotècnic internacional va congregar al voltant d’unes 80.000 persones, majoritàriament aplegades a la franja litoral.L’espectacle que va oferir l’empresa canadenca, inspirat en la senyera catalana, es va allargar uns 22 minuts, i no hi van faltar diferents efectes, com ara els coneguts smileys, la pluja de camuro, les palmeres i uns focs aquàtics que es van disparar amb efectes elevats. Segons el responsable de l’empresa Sirius, Patrick Brault, la idea que l’espectacle pirotècnic s’inspirés en les quatre barres va sorgir per la sintonia que va explicar que hi ha entre Catalunya i el Quebec, d’on prové la pirotècnia. El canadenc Patrick Brault també va recordar que enguany no ha estat la única vegada que han vingut a participar a Blanes i que, aquest cop, venien per guanyar.

El 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes continua aquesta nit de dijous, vigília de Santa Anna, amb l’espectacle que anirà a càrrec de la pirotècnia Vulcano. L’empresa va néixer a Madrid en la dècada dels anys 80 i, al llarg dels anys, la seva trajectòria l’ha portat a especialitzar-se en espectacles pirotècnics tradicionals, piro&musicals i seqüencials. Els seus tècnics han aconseguit elaborar focs d’artifici amb colors de gran qualitat que destaquen per la seva duració, lluminositat i nitidesa.

La pirotècnia Vulcano ha estat guardonada amb el 1er premi en diversos concursos internacionals. Alguns exemples són els Sant Fermins, Logroño i Ciutat de Tarragona en l’any 2010, i l’espectacle piromusical en “el Estanque del Retiro” a Madrid l’any 2012. Tanmateix, ja coneix què significa guanyar el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes. Ho va fer l’any 2009, després que en l’edició del 2004 va situar-se al segon lloc i al 2003 ho va fer a la tercera plaça.

Demà divendres, festivitat de Santa Anna a Blanes, serà el torn de la pirotècnia Zaragozana i dissabte l’empresa Ma Angústias Pérz, que s’estrena per primera vegada al certamen blanenc, serà la que s’encarregarà de tancar el concurs de focs.

Primera nit del Pla de Seguretat i Emergències del Concurs de Focs

Coincidint amb la primera nit de focs ahir també es va posar en marxa el Pla de Seguretat i Emergències del Concurs de Focs, coordinat per Protecció Civil. Durant aquesta primera jornada no es va haver d’atendre cap cas greu per incidents relacionats amb els focs. Per contra, la concentració d’efectius que s’activen el Pla de Seguretat i Emergències del concurs de Blanes, així com la major afluència de visitants que atrauen els espectacles pirotècnics, va suposar poder donar atenció immediata a cinc casos de persones afectades per altres dolències, cap d’elles d’extrema gravetat. Dues d’aquestes persones van ser traslladades a l’Hospital Comarcal de Blanes per continuar rebent atenció mèdica.


El Pla de Seguretat en motiu del Concurs Internacional de Focs d’Artifici ja fa anys que és modèlic per a d’altres municipis, que s’adrecen a l’Ajuntament de Blanes per rebre consells sobre la implementació dels diferents aspectes que cal tenir en compte. L’entrada en vigor el juliol d’aquest any del nou Reglament de Pirotècnia i Cartutxeria del Real Decret 563/2010 encara ha aixecat més l’interès de diversos municipis perquè el departament de Protecció Civil de Blanes els doni un cop de mà i els assessori en la organització dels respectius esdeveniments pirotècnics.

Tant és així, que avui dijous està previst que tècnics de tres municipis catalans siguin aquesta nit a Blanes per veure en viu i en directe com es desenvolupa el Pla de Seguretat i Emergències del concurs de focs blanenc. Es tracta d’un dispositiu que mou diàriament entre 100 i 150 persones: agents policials, bombers, tècnics sanitaris i altres equips de suport d’emergència i intervenció.

Mesures de Trànsit en motiu del Concurs de Focs

La Policia Local de Blanes és qui s’encarrega de tenir cura de les mesures de trànsit especials incloses al Pla d’Emergències del Concurs Internacional de Focs d’Artifici. El dispositiu policial té dues tasques prioritàries: deixar els vials de circulació lliures per a l’entrada d’ajut extern i per a possibles evacuacions i tenir cura de les zones de seguretat on no pot haver públic.

Els talls i desviacions de trànsit comencen a fer-se a partir de les 19 h i s’allarguen majoritàriament fins a les 00 h, tot i que aquest horari es pot avançar o allargar en funció de la intensitat del nombre vehicles que hi hagi circulant al municipi. Ahir dimecres les desviacions de trànsit no va començar a fer-se efectives fins els volts de quarts de 9 de la nit, tot i que la major afluència de públic que s’espera ja de cara a avui dijous, fa preveure que el tancament es faci abans.

Una de les zones on els tancaments de seguretat es posa en marxa més aviat és la plaça Catalunya, on hi ha el centre de comandament on es concentren la major part d’efectius humans i materials que també estan desplegats en diferents punts de la zona on s’apleguen el nombre d’espectadors: al llarg de tot el litoral blanenc.


Data de realització: 07/25/2013 | Data de la darrera actualització: 07/25/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300