Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reviu els 100 anys de la inauguració de l’hospital amb una recreació històrica


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/26/2013 10:01:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2013_FBlanes reviu els 100 anys de la inauguració de l’hospital amb una recreació històrica

Al voltant d’un centenar de persones vestides d’època van protagonitzar ahir dijous una cercavila pel centre de Blanes acompanyats per la Banda del Col·legi Santa Maria

Els actes per commemorar els 100 anys de la inauguració de l’Hospital Sant Jaume que es va van estar fent ahir dijous, coincidint amb la festa del seu patró, van culminar a la tarda-vespre amb una recreació històrica. Al voltant d’un centenar de persones vestides d’època van protagonitzar una cercavila per diversos carrers del centre de la vila, despertant l’expectació del nombrós públic que es concentrava a Blanes.

La cercavila es va fer amb l’acompanyament de la Banda del Col·legi Santa Maria, els músics de la qual també anaven caracteritzats amb roba inspirada en les primeres dècades del segle XX. Després de sortir des del passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, la cercavila va anar fent diverses aturades al llarg del seu recorregut pel carrer Ample, Raval, Mercaders, Muralla i tornada pel carrer Raval.

I és que ahir també hi havia diverses persones que també es van voler afegir a la recreació històrica amb parades distribuïdes al nucli històric del municipi. Així, hi havia gent simulant ser puntaires, pageses, monges, infermeres, malalts i doctors. També es van afegir a la recreació històrica diversos membres del Casal Benet Ribas lluïnt vestits d’època de paper.

Tant a la cercavila de la tarda com als actes que van tenir lloc dijous al matí per commemorar els 100 anys de l’Hospital Sant Jaume van participar-hi tres persones caracteritzades dels personatges que van fer possible la construcció de l’hospital: Salvador Roca va donar vida a Joaquim Ruyra; Miquel Alventosa a Joan Burcet i Antoni Clusells Queldra a mossèn Jaume Arcelos.


Aquest ha estat el tercer any consecutiu que s’ha organitzat una recreació històrica com un dels actes inclosos a la Festa Major de Santa Anna de Blanes. Una comissió formada per veïns del carrer Ample, l’esbart dansaire Joaquim Ruyra, el grup de teatre Xiroia, els responsables de les parades del mercat de fruites i verdures del passeig de Dintre, comerciants del carrer Hospital, així com botiguers de diversos barris, s’han encarregat enguany d’organitzar i participar en aquest esdeveniment.

La recreació històrica es va tancar amb un fi de festa amb balls antics, amenitzada pel grup Pa d’Àngel, que va interpretar música de festa major i de principis del segle XX

Data de realització: 07/26/2013 | Data de la darrera actualització: 07/26/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300