Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el dia central de la Festa Major amb els actes més tradicionals que han inclòs novetats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/26/2013 04:31:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2013_FBlanes celebra el dia central de la Festa Major amb els actes més tradicionals que han inclòs novetats

Les banderes del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes han onejat avui a mig pal en senyal de dol per les víctimes de l’accident ferroviari de Galícia

En motiu de la festivitat de Santa Anna, patrona de Blanes, la vila ha viscut avui divendres els seus actes més tradicionals del programa de Festa Major. Amb tot, val a dir que malgrat ser un dia de festa, el municipi de Blanes també ha volgut expressar el seu condol per la tragèdia de Galícia. Per aquest motiu, avui dijous les banderes del balcó principal de l’Ajuntament onegen a mig pal com a mostra de dol i suport a les famílies de les víctimes de l’accident ferroviari a Santiago.

Celebració de Santa Anna, patrona de Blanes

Pel que fa a la celebració de la festa, els actes han començant amb la sortida de la comitiva oficial des de la porta de l’edifici consistorial, a quarts de 12 del migdia. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que portava la característica vara de batlle, ha encapçalat la cercavila acompanyat per membres de l’equip de govern, així com regidors i regidores de l’Ajuntament i representants de les forces de seguretat del municipi. Tots ells anaven precedits per la música de la Banda Musical de Blanes i els balls dels dos gegants del municipi, en Gastó i na Caterina, a càrrec de la Colla Gegantera.


Tal i com marca la tradició, la cercavila ha arribat fins la parròquia Santa Maria, on s’ha fet un ofici solemne concelebrat en honor a la patrona. Mentre encara no s’acabava de celebrar la missa, han arribat les novetats de la jornada.


Ball de Morratxes més popular

Enguany tant la breu audició de sardanes que s’acostuma a fer com el següent ingredient de la celebració de Santa Anna, el Ball de Morratxes, han canviat d’ubicació i, enlloc de fer-se al passeig de Dintre, s’han allotjat a la plaça dels Dies Feiners, un espai més ample.

El principal motiu per aquest canvi d’ubicació ha estat poder fer la celebració encara més popular i participativa pel nombrós públic que cada any es concentra al centre de la vila per gaudir dels actes centrals de la Festa Major. La Cobla Bisbal Jove és qui s’ha encarregat d’interpretar tant l’audició de sardanes com la música del Ball de Morratxes, que han dansat els membres de l’Esbart Joaquim Ruyra.

Aquesta ha estat l’altra novetat de la jornada; per primera cop des de la recuperació del Ball de Morratxes en el dia de la Festa Major, la peça musical ha estat interpretada per la Cobla Bisbal Jove, dirigida precisament per qui va crear-la fa més de 30 anys, el músic i compositor blanenc Josep Maria Guinart. Això ha afegit encara més vistositat a l’execució del ball que es va encarregar de recuperar per l’esbart qui llavors era el seu coreògraf, Joan Cruells.


El Ball de Morratxes havia format part del dia de Santa Anna durant molts anys, però cap a la meitat del segle vint va deixar de fer-se. Va ser l’any 2003 quan es va tornar a recuperar aquesta tradició 100% blanenca. Un cop acabat el ball, a l’igual que es va fer per primera vegada l’any 2011, el públic assistent també ha pogut ballar aquesta dansa, ajudat pels membres de l’Esbart Joaquim Ruyra.

Tercera Nit de Focs i cercavila popular

La celebració de la festivitat de Santa Anna culminarà avui al vespre amb diverses propostes musicals que s’allotjaran als diferents escenaris que té enguany la Festa Major. Abans, per tercera nit consecutiva, el cel de Blanes s’haurà il·luminat amb l’espectacle pirotècnic a càrrec de l’empresa Zaragozana, que participa al Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes avalada per una llarga trajectòria i una tradició que es remunta a l’any 1860.

A la tarda, el programa de festes de Blanes ha inclòs un dels ingredients més agraïts per vilatans i visitants, la cercavila, que han amenitzat els membres del grup Funky a l’Olla i la colla Gegantera de Blanes. La cercavila ha sortit des del barri de Mas Enlaire i ha recorregut diversos carrers del centre fins arribar davant l'Ajuntament. Durant el seu recorregut, s'hi ha afegit un grup de hawaians i hawaianes del barri de La Plantera que ha contribuït a animar la gresca.

Data de realització: 07/26/2013 | Data de la darrera actualització: 07/29/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300