Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Pirotècnia Ma Angustias Pérez guanya el 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2013 09:35:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ExpoFM2011La Pirotècnia Ma Angustias Pérez guanya el 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

L’empresa andalusa va participar al certamen dissabte passat amb un espectacle que va ser molt aplaudit per tots els assistents, i que s’ha imposat als altres tres amb un total de 8.188’21 punts

L’espectacle de la Pirotècnia Maria Angustias Pérez, de Granada, ha guanyat el 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes celebrat del 24 al 27 de juliol de 2013. El veredicte l’han emès avui al vespre els membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular, en un acte que ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes.

El castell de focs que va oferir dissabte passat l’empresa Ma Angustias Pérez ha estat el guanyador del concurs d’enguany amb un total de 8.188’21 punts, seguit de molt a prop en segon lloc per l’espectacle de la nit de dijous a càrrec de la Pirotècnia Vulcano, que ha sumat 8.171’43 punts.


En aquest sentit, tal i com es desprèn de les puntuacions obtingudes, el veredicte del 43è Concurs de Blanes ha estat molt renyit i tan sols la diferència d’uns 17 punts ha decidit qui s’enduia el premi. De fet, les actuacions de totes dues pirotècnies van ser molt aplaudides pel públic assistent, si bé també val a dir que les condicions atmosfèriques de la nit de dissabte van dificultar que una part del públic pogués veure l’espectacle en condicions a causa del fum.

Per la seva banda, la tercera posició amb 6.958’21 punts ha estat per a l’empresa Zaragozana, que va disparar els seus focs la nit de dissabte i, per últim, el quart lloc ha estat per a la pirotècnia canadenca Sirius, que va obrir el concurs la nit de dimecres, i que ha obtingut 5.867’14 punts.

La pirotècnia Ma Angustias Pérez rebrà 6.000 € com a premi, així com la invitació a participar al 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes de l’any 2014. Igualment, el guanyador serà convidat perquè s’encarregui de realitzar l’espectacle pirotècnic que es farà a Girona el proper novembre en motiu de les Festes de Sant Narcís. Segons el conveni signat per segon any consecutiu amb l’Ajuntament de Blanes, l’Ajuntament de Girona abonarà 12.500 € a la pirotècnia per la confecció del castell de focs.

Cadascuna de les quatre empreses que ha participat enguany al concurs ha rebut un import màxim de 19.000 € per disparar els respectius espectacles pirotècnics, després que van ser triades d’entre un total de 23 empreses que van presentar propostes. El veredicte s’ha emès sumant les votacions de les 39 persones que formen part del Jurat Popular i afegint-li després –mitjançant una fórmula matemàtica que dóna més pes a aquest segon ingredient- les votacions dels 8 membres de la Comissió Tècnica.

El jurat ha hagut de puntuar cinc aspectes de l’1 al 10: la riquesa i varietat de colors; el ritme; l’originalitat; la potenciació de l’escenari i el conjunt artístic; i els focs aquàtics. La peculiaritat que el veredicte del concurs es faci ponderant la valoració de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular ha estat sempre molt ben valorat per les pirotècnies.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/29/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300