Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

PAH de Blanes: 700 casos en gairebé 2 anys.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/02/2013 02:10:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAH de Blanes: 700 casos en gairebé 2 anys.

Un dels darrers casos en què treballa, conjuntament amb la Taula Local pel Dret a l’Habitatge, és en l’atenció d’una família amb 4 nens desallotjats la setmana passada que van haver de dormir al ras.

La originària Plataforma d’Afectats /-des per la Hipoteca va ser creada l’any 2009 a Barcelona i, des d’allà, s’ha anat estenent arreu de l’estat espanyol i inclús a diversos països com França, Itàlia i Alemanya, entre d’altres. Actualment ja hi ha més de 160 plataformes arreu, es declaren pacifistes i per això entenen que la força de les seves accions ha d’estar sempre en el diàleg.Des que, aviat farà dos anys, la PAH de Blanes va començar a caminar, ja ha atès al voltant d’uns 700 casos. A més, tal i com explica la seva portaveu, Emma Torres, a Blanes mai no s’ha arribat a fer un desnonament en què hi estigués treballant la PAH, que basa la seva força en el diàleg.

La PAH forma part de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge que es va posar en marxa a Blanes el desembre de l’any 2012. A la Taula també hi ha entitats socials blanenques que treballen aquest àmbit al municipi, com són Càritas i El bon Samarità, així com el Col·legi d’Advocats de Girona i l’Ajuntament de Blanes a través de Serveis Socials. Si bé des de la PAH s’està satisfet en general per l’actitud de l’Ajuntament de Blanes i el diàleg que sempre hi ha trobat, també entenen que podria fer més del què està fent, destinar-hi més diners i recursos.

La Taula Local pel Dret a l’Habitatge es va reunir d’urgència a principis de setmana per tractar un dels darrers casos de desallotjament que ha tingut lloc a Blanes que ha despertat una transcendència mediàtica que en canvi no han tingut altres situacions que s’estan vivint.

Es tracta d’una família amb quatre nens que vivien de lloguer i que, al ser desallotjats i no trobar cap altra solució, van dormir al ras durant uns dies fins que diumenge se’n va tenir coneixement. Des de dilluns l’Ajuntament els està pagant una pensió mentre no es troba una solució definitiva que encara es continua treballant.

Propera Assemblea de la PAH Blanes: 29 d’agost

Durant tres setmanes, està previst que se suspenguin les assemblees setmanals de la PAH de Blanes al Teatre dels Pins, unes trobades que es reprendran el proper 29 d’agost a l’hora habitual: des de les 6 de la tarda fins a les 9 de la nit.

Mentrestant, però, la PAH de Blanes segueix treballant, i si fa falta contactar-hi es pot fer a través del correu electrònic pahblanes@gmail.com o bé al Facebook Pah Blanes.


Data de realització: 08/02/2013 | Data de la darrera actualització: 08/08/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300