Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

4rts Docus a la Fresca a Blanes: sessions de cinema compromès


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/12/2013 04:02:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DOCUS A LA FRESCA 24rts Docus a la Fresca a Blanes: sessions de cinema compromès

Enguany l’experiència també s’ha solidaritzat amb el cas d’en Pol, un nen que pateix paràlisi cerebral. Cada divendres d’agost es fa una projecció de documentals de temàtica social.

Durant tot el mes d’agost la Plaça Verge Maria de Blanes allotja cada divendres una sessió nocturna de cinema a l’aire lliure. Es tracta de l’experiència que du per nom Docus a la Fresca, que aquest 2013 arriba ja a la seva quarta edició, recolzada per l’èxit de públic que ha tingut ja a les tres anteriors.

L’activitat, però, va més enllà de ser tan sols una oferta lúdica d’estiu: es tracta d’una sessió de cinema compromès. Els eixos de continguts de la programació Docus a la Fresca per aquest 2013 estant sent la banca ètica, el cooperativisme, l’educació en valors, l’alimentació saludable i la sostenibilitat, entre d’altres. L’activitat està organitzada per l’Associació de Manaies de Blanes amb la col·laboració de l’Ajuntament, i el suport tècnic i de continguts de DOCUmedia i Keteveoproduccions, així com d’altres promotors.Les sessions es completen amb la instal·lació d’una parada informativa d’alguna entitat relacionada amb els temes tractats als documentals. Així, aquest any hauran tingut paradeta els membres Amnistia Internacional, la Cooperativa Agrícola El Banyonet o bé, en el cas de la sessió que es va fer divendres passat, Fiare, Banca Popular Ètica.

Fiare va ser present a Docus a la Fresca perquè es va projectar el treball titulat Con tu dinero, que tracta sobre pràctiques financeres alternatives. Per aquest motiu, es va comptar amb la participació d’Eulàlia Reguant, coordinadora del grup d’integració territorial de Fiare a Barcelona.

Recollida solidària de fons econòmics per en Pol

Enguany la parada informativa de Docus a la Fresca també ofereix la possibilitat de participar activament en la recollida de fons econòmics comprant la samarreta identificativa de l’activitat. Els guanys de la venda de samarretes seran per ajudar en Pol, un nen de poc més d’un any d’edat que pateix paràlisi cerebral que li afecta la seva mobilitat i que necessita fer-se un tractament a Cantabria. Val a dir que el cas d’en Pol és prou conegut tant a Blanes com a diverses poblacions del nostre entorn, on s’estan fent diverses experiències per ajudar els seus pares per recollir fons econòmics, com per exemple amb la recollida de taps de plàstic.

Com dèiem, les sessions de Docus a la Fresca es faran cada divendres d’aquest mes d’agost: a la tarda es posa en marxa la parada informativa, i a les 10 de la nit es fan les projeccions de documentals seguides per un col·loqui.


Data de realització: 08/12/2013 | Data de la darrera actualització: 08/13/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300