Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida de la Festa Major Petita amb un pregó satíric i un concert jove


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/16/2013 03:20:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tret de sortida de la Festa Major Petita amb un pregó satíric i un concert jove

El pregó va ironitzar sobre les zones blaves i el rebut de l’aigua i el concert, organitzat per diverses entitats blanenques, va ser amb els grups “Suc de Civada”, “Komplot” i “Lapao Sound System”

La Festa Major Petita de Blanes va començar ahir dijous primer amb un acte ja tradicional a la Festa dels Copatrons, el pregó per anunciar que començava aquest nou cicle festiu, i després amb una de les novetats d’enguany, el Concert jove de Santa Mariona.

El tradicional pregó per anunciar l’inici de festa va anar a càrrec de l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver que, per segon any consecutiu, ha unit esforços amb l’Ajuntament de Blanes per organitzar la Festa dels Copatrons. Es Viver va comptar ahir amb el suport de la Colla Gegantera de Blanes per fer aquest acte, que va consistir en la lectura del pregó itinerant a diversos raons del centre de la vila.


El pregó, seguint els cànons del què marca la tradició, va ser breu –gairebé un minut i mig- i de tall satíric. Enguany va ironitzar amb què a partir d’ara Blanes passarà a dir-se Blauers i els seus ciutadans blauencs i blauenques, en referència al rebut de l’aigua i les zones blaves. Per això, a cadascun dels llocs on es va llegir la proclama, dos membres d’Es Viver caracteritzats de vigilants de zones blaves s’encarregaven de crear-ne una al terra per al pregoner perquè fes la lectura.


Acompanyaven al pregoner en la cercavila els capgrossos, les gralles i els dos gegantons de la colla gegantera –en Vadó i Es Forcaner-, així com la gegantona del Cau, la Mariona –que ahir celebrava el seu sant-. El recorregut va finalitzar al Banc dels Músics del passeig de Mar, on el pregoner també es va encarregar de recordar al nombrós públic congregat tots els actes de la Festa dels Copatrons que es faran a Blanes aquests dies.

Concert de Santa Mariona amb Suc de Civada, Komplot i Lapao Sound System

Acabat el pregó, va començar un concert jove organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, Acció Cultural Es Viver i la Colla de Diables Sa Forcanera. Després que les tres entitats blanenques ja havien unit esforços per la festa de la revetlla de Sant Joan i la pluja caiguda enguany va obligar a suspendre el concert que s’havia de fer, es va pensar en participar a la Festa Major Petita amb un esdeveniment similar, ja que les respectives agendes dels grups que havien de tocar al juny no permetien repetir cartell.


D’aquesta manera va sorgir la idea d’organitzar el Concert de Santa Mariona coincidint amb el 15 d’agost, que va comptar amb dos grups d’arrels blanenques. En primer lloc va actuar Suc de Civada, que toca punk-rock i compta amb integrants de Blanes i Palafolls. Després va ser el torn de Komplot, que va guanyar la primera semifinal del Destaca’t 2013. El concert de revetlla es va completar a partir de quarts de dotze de la nit amb Lapao Sound System, que també està integrat per dos DJs blanencs; Ricard Coll i Oriol Roger.
Data de realització: 08/16/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300