Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Festa Infantil, Cursa “Córrer el Cós” i Escacs al Carrer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/19/2013 08:09:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Festa Infantil, Cursa “Córrer el Cós” i Escacs al Carrer

La Festa Major Petita va continuar dissabte amb una de les novetats: una festa infantil. També es van fer sengles edicions de la tradicional cursa “Córrer el Cós” i d’Escacs al Carrer

Una de les novetats que ha inclòs la festa dels copatrons de Blanes 2013 va tenir lloc dissabte passat a la plaça dels Dies Feiners. Es tractava d’una festa d’animació infantil amb l’espectacle Can Seixanta que va anar a càrrec del grup de Pep López.

L’espectacle infantil va ser principalment a base de balls pel públic de totes les edats; tant els més petits com els més grans, que tampoc no es feien gaire de pregar quan se’ls demanava afegir-se a la gresca amb la canalla.

L’objectiu a l’hora d’incloure aquesta activitat ha estat seguir reforçant la certificació de qualitat de la Destinació de Turisme Familiar amb què compta Blanes. Així ho explica Lara Torres, regidora de Cultura i Festes: “Un cop més apostem per les activitats pels nens i les nenes, apostem pel turisme familiar i, com no podia ser d’una altra manera, aquest any hem integrat dins la Festa Major Petita de Blanes un gran espai pels nens amb animació infantil”.

D’altra banda, Lara Torres també ha agraït la feina d’Acció Cultural Es Viver, l’entitat blanenca que co-organitza amb l’Ajuntament per segon any consecutiu la Festa dels Copatrons, i recorda que l’objectiu és seguir treballant perquè guanyi encara més de pes durant les festes d’estiu que es fan al municipi.

Cursa “Córrer el Cós”

I precisament si parlem d’activitats tradicionals a la Festa dels Copatrons, dissabte a la tarda se’n va fer una que té els seus orígens històrics entre els segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava. La Cursa “Córrer el Cós” ja fa 10 anys que s’encarreguen d’organitzar els membres d’Acció Cultural Es Vier.

L’any passat es va fer el matí de dissabte, però aquest 2013 ha tornat als seus orígens des que va ser recuperada i es va fer de nou a la tarda- vespre i que, en la línia d’anteriors edicions, va comptar amb una quarantena de participants. Després de la cercavila inicial, a les set del vespre es va fer la cursa en les dues categories d’inscrits. Primer van sortir els més petits, i després els més grans per decidir la següent classificació :

GRUP PETITS femeníGRUP PETITS Masculí
1.- Marina Baulies-10 anys1.- Pau Santanach-10 anys
2.- Gisela Mas-6 anys2.- Nani Meya-14 anys
3.- Carla Mas-6 anys3.- Joan Casanova-12 anys
GRUP GRANS FEMENÍGRUP GRANS MASCULÍ
1.- Marta Romance1.- Albert Campuzano (Club Triatló B.)
2.- Ona Lupiáñez2.- Nil Llorens
3.- Lola Espinosa3.- Carlos Parra

En acabat el lliurament de premis, l’activitat de la Cursa Córrer el Cós va acabar com havia començat, amb una cercavila per acompanyar tothom fins a la plaça dels Dies Feiners, on estava a punt de començar la festa infantil.

Cursa Correr el Cos 1Cursa Correr el Cos 2Cursa Correr el Cos 3Cursa Correr el Cos 4Cursa Correr el Cos 5Cursa Correr el Cos 6Cursa Correr el Cos 7Cursa Correr el Cos 8Escas al Carrer 1Escas al Carrer 2Escas al Carrer 3Festa Infantil 1Festa Infantil 2Inscripcions Cursa Correr el Cos 1Inscripcions Cursa Correr el Cos 2

6na edició Escacs al Carrer

Durant tota la tarda-vespre del dissabte es va fer una altra activitat que també ha començat a ser prou coneguda, organitzada pel Club Escacs Blanes: la sisena edició d’escacs al carrer. La prova, que es va allotjar al passeig de Dintre, es va fer en la modalitat d’”Escacs Actius”, és a dir: partides ràpides de 5 minuts en què tots dos jugadors disposen d’aquest temps per poder eliminar al seu contrincant.

Si no s’acaba abans d’aquest temps, es comptabilitza com a perdedor aquell jugador que esgota el temps que li pertoca abans que l’altra. En total van participar 32 jugadors que havien de fer dues partides amb cada contrincant per anotar-se la victòria.

Com sol ser habitual, i més encara la tarda del dissabte, en què aquest lloc està especialment concorregut, la competició va atraure gran quantitat de públic. L’activitat, que va començar a les 4 de la tarda, es va allargar més del previst, fins a quarts de 9 de la nit, ja que per decidir el guanyador i finalista de tota la competició es van haver de jugar fins a tres partides entre els dos contrincants: Carlos Salgado i Sergi Alonso. Això va ser perquè la primera que van jugar va acabar en empat.

Finalment, qui es va proclamar guanyador va ser Carlos Salgado, del Club Escacs Blanes, seguit per Sergi Alonso, del Club Escacs Igualada. L’entrega de premis va posar punt i final a la jornada d’escacs al carrer, un acte que va encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó.

Data de realització: 08/19/2013 | Data de la darrera actualització: 08/20/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300