Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cercavila “Places i Carrers” i Ball de Nit amb “Boogie Woogie”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/19/2013 06:15:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cercavila “Places i Carrers” i Ball de Nit amb “Boogie Woogie”

Les activitats del divendres a la Festa dels Copatrons es van fer a la nit: d’una banda amb una cercavila que va transcórrer pel centre i de l’altra en un ball a la plaça dels Dies Feiners

Els actes que van tenir lloc divendres passat a Blanes en motiu de la Festa Major Petita, la festa dels copatrons, van concentrar-se a partir de les 10 de la nit amb dues propostes prou diferents. Una d’elles va ser la que va allotjar-se a la plaça dels Dies Feiners.

Es tractava d’un ball de nit amenitzat pel conjunt Boogie Woogie. El grup, format l’any 1990 a Banyoles, va oferir música de ball i ambiental en rigorós directe, amb un repertori que va incloure des dels balls de saló de tall clàssic fins a ritmes més actuals. Tot plegat amanit amb una selecció de temes de sempre, prou coneguts per la concurrència, així com de jazz.

Amb aquesta carta de presentació, els components del “Boogie Woogie” aviat es van posar el públic a la butxaca. Per cert, si bé hi havia unes 300 cadires disposades per gaudir de la música del ball, val a dir que la major part del públic va aprofitar per moure’s als diferents ritmes que se’ls va proposar, en una activitat que es calcula que va moure al voltant d’entre 600 i 700 persones.

L’altra proposta de la passada nit de divendres enllaçava amb els actes més tradicionals que des de fa 10 anys organitza Acció Cultural Es Viver a la festa dels copatrons. Es tracta de la cercavila Places i Carrers, que fa un recorregut pel nucli històric del municipi.

Igual que ja s’havia fet el dia anterior amb la cercavila per fer l’anunci de festes amb el pregó itinerant, divendres també es va sortir des del Casal de la Cooperativa, tot i que aquesta vegada el recorregut va ser molt diferent. Enlloc d’enfilar pel passeig de dintre, es va seguir pel carrer Muralla fins arribar al passeig Cortils i Vieta.

A partir d’aquí els diferents components de la cercavila van anar amenitzant la vetllada amb diverses interpretacions que anaven oferint els grallers de la Colla Gegantera i la Banda Musical de Blanes. Els ingredients centrals van ser els gegantons Vadó 7 trossos i Es Forcaner acompanyats de la geganta, na Caterina, així com de la gegantona Mariona del Cau.

La gresca va ser especialment celebrada pel públic que va anar seguint la cercavila al llarg del passeig fins a l’encreuament amb el carrer Ample, on va seguir a munt, girant per Mercaders, de nou Muralla i tornada al lloc de sortida.

Ball de Nit Boogie Woogie 1Ball de Nit Boogie Woogie 2Cercavila Places i Carrers 1Cercavila Places i Carrers 2Cercavila Places i Carrers 3Cercavila Places i Carrers 4


Data de realització: 08/19/2013 | Data de la darrera actualització: 08/20/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300