Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ball de Plaça, Dinar Popular, Country i Havaneres.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/20/2013 01:42:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Copatrons2013Ball de Plaça, Dinar Popular, Country i Havaneres.

Diumenge en motiu de la Festa dels Copatrons es van fer diverses activitats tradicionals que van culminar a la nit amb una exhibició de ball country i una cantada d’havaneres.

El programa de la Festa Major Petita de Blanes 2013 va incloure diumenge passat majoritàriament activitats tradicionals, alguns perquè enllacen amb les arrels marineres del municipi i d’altres que han esdevingut populars perquè fa anys que es porten organitzant. Una d’elles va ser el Ball de Plaça que es va allotjar a la plaça dels Dies Feiners a les 11 del matí.

El nucli central d’aquesta activitat són els balls que ofereixen diversos integrants de la Colla Gegantera de Blanes, començant pels capgrossos. Tot seguit el gegantó Vadó 7 Trossos es va encarregar de seguir animant la vetllada amb el seu ball i finalment va ser el torn del ball dels gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina.

El seu ball va tancar un acte que s’havia encetat amb el lliurament dels premis corresponents a la 12ena edició del Concurs de Dibuix que la Colla Gegantera va organitzar durant la Festa Major de Santa Anna d’enguany. Més de 200 nois i noies van participar en l’activitat, on els guanyadors i guanyadores van ser els següents:

Petits (0-4 anys)
Mitjans (5 a 9 anys)
Grans (10 a 12 anys)
1.- Bernat Martos-4 anys1.- Mario Gallego-9 anys1.- Adriana Calatayud-11
2.- Tomàs Bedós-4 anys2.- Ot Gandio-7 anys2.- Rocío Ruiz-10 anys

Vermutada i Dinar Popular

Després, l’activitat va continuar amb una vermutada sota l’arc dels copatrons del carrer Ample i al migdia es va fer un dinar popular que va comptar amb la participació d’unes 120 persones. Les taules per allotjar l’àpat es van instal·lar al carrer Muralla, davant del Casal de la Cooperativa que aquests dies està canviant ostensiblement la seva fesomia amb unes obres de reforma perquè el local aviat es pugui tornar a obrir al públic com temps enrere.

L’objectiu és que al Casal de la Cooperativa s’hi puguin acollir activitats de diverses entitats de Blanes. Per això, s’ha convidat a la gent a participar i col·laborar en la nova obertura i s’han obert aportacions que es poden fer directament a una guardiola instal·lada al casal, així com a través del verkami, un portal de micromecenatge. Acció Cultural Es Viver està vertebrant ara per ara el projecte del casal, però la intenció és crear un consell d’entitats que gestionarà el seu funcionament i on, de moment, ja s’hi compten l’ANC, la Colla Gegantera i la Colla Sardanista, així com d’altres associacions que properament també podrien afegir-s’hi.

Tornant al dinar popular, el seu plat central va consistir en una arrossada que va servir per reposar forces de totes les activitats fetes al llarg del matí, unes activitats que una vegada més s’havien encetat amb una Tirada a l’Art que enguany ha estat molt exitosa, ja que es van pescar uns 50 quilos de sonso a la platja de S’Abanell.

Ball Country i Havaneres

Quan ja començava a fer-se fosc, les activitats del diumenge ens van tornar a allotjar a la plaça dels Dies Feiners, on s’hi havien de fer dues actuacions. En primer lloc, es va oferir una exhibició de ball country a càrrec del grup del Casal Benet Ribas, de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes.

Ja fa nou anys que es va formar aquest grup, mogut per la il·lusió de fer activitats de ball i oferir-les al públic. Per això, les seves actuacions sempre es fan de tot cor, com la que va tenir lloc diumenge passat i que va incloure un total de set balls, començant per una roda western i acabant amb un ball cèltic. A banda de passar-s’ho bé amb les seves actuacions, els seus integrants també es mantenen en forma amb una modalitat de ball que durant els darrers anys s’ha fet molt popular, si bé encara és prou exòtic per aquestes terres mediterrànies.

Més de 800 persones van poder gaudir primer del ball country i després de la cantada d’havaneres a càrrec del grup Voramar. La formació va oferir a la concurrència un repertori clàssic on hi havia de tot: des d’havaneres i cançons de taverna passant per valsets mariners que aviat van ser corejats pel públic assistent.

El veterà grup que es va encarregar de la cantada d’havaneres prové de La Bisbal d’Empordà i ja fa 23 anys que córrer pels escenaris, per tant sap molt bé què li agrada al públic. De fet, al públic de Blanes ja el coneix de fa temps, ja que no és la primera vegada que han actuat al municipi.

Per gaudir encara millor d’aquests ritmes genuïnament mariners, es va poder degustar una mica de rom cremat que es va preparar en viu i en directe al costat de l’escenari perquè poc després es repartís entre el públic.


Data de realització: 08/20/2013 | Data de la darrera actualització: 08/26/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300