Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ràpida intervenció del Servei de Socorrisme de Platges coordinada amb la Policia Local de Blanes salva la vida a un home que s’estava ofegant al mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2013 06:26:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La ràpida intervenció del Servei de Socorrisme de Platges coordinada amb la Policia Local de Blanes salva la vida a un home que s’estava ofegant al mar

Es tracta d’un turista de 49 anys d’origen polonès que ha estat traslladat en un helicòpter medicalitzat a l’Hospital Josep Trueta de Girona després que els socorristes l’han aconseguit remuntar

La ràpida intervenció del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha aconseguit salvar-li la vida a un home que ha estat trobat inconscient mentre s’estava banyant al mar. Els efectius de socorrisme de platges han pogut dur a terme millor la seva feina gràcies a la coordinació amb la Policia Local, que s’ha encarregat de les tasques de suport necessàries.

D’aquesta manera, s’ha pogut intervenir de la millor i més ràpida manera possible per salvar-li la vida a la víctima. Es tracta de Mariusz K.C., un home de 49 anys d’origen polonès, que està passant uns dies de vacances a Blanes allotjat en un hotel del municipi.


Els fets han tingut lloc quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda d’avui dimarts 27 d’agost. Una dona visiblement nerviosa s’ha adreçat al Lloc de Socors del Servei de Vigilància que hi ha a la platja de s’Abanell alertant que hi havia una persona que s’estava ofegant dins de l’aigua. Immediatament, tres efectius del servei han anat corrent on estava la víctima, que estava situada a uns 50 metres de distància del Lloc de Socors.

Quan hi han arribat, han trobat la víctima més a prop de la platja, on trenca l’onada i boca a munt, ja que algú s’havia encarregat de treure’l de l’aigua, o bé les onades l’han arrossegat fins aquí. Els socorristes l’han traslladat a un lloc més segur de la platja i han iniciat les maniobres de RCP, Reanimació Càrdio-Pulmonar.


Gràcies a les maniobres de RCP la víctima ha recuperat tant el pols, com la respiració i la consciència. En aquest sentit, val a dir que no se l’ha arribat a atendre amb el desfibril·lador portàtil, si bé posteriorment s’ha pogut constatar que l’home té antecedents de cardiopatia.

Paral·lelament, ja s’havia activat el Protocol d’Emergències, de manera que a banda dels efectius de Protecció Civil i Policia Local de Blanes, també s’ha sumat a la intervenció primer els efectius d’una ambulància del SEM de Suport Vital Bàsic i després els d’una segona dotació del SEM de Suport Vital Avançat amb un metge i una infermera, que són els qui han acabat d’estabilitzar i atendre la víctima.

Posteriorment, la víctima ha estat evacuada fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona perquè es continués allí l’atenció mèdica. Per traslladar el pacient s’ha fet a bordo d’un helicòpter medicalitzat del SEM, que ha aterrat molt a prop de la platja on han tingut lloc els fets.

En aquest sentit, la tasca de la Policia Local de Blanes ha estat fonamental perquè els efectius d’emergència sanitària poguessin concentrar-se en l’atenció a la víctima sense necessitat d’haver-se d’encarregar d’altres tasques. Això ha estat així perquè el cos policial municipal s’ha fet càrrec dels familiars de la víctima tant per atendre’ls i donar-los suport com per recopilar la informació que necessitaven conèixer els efectius sanitaris.

Igualment, la Policia Local també ha acotat la zona de la platja on s’ha atès la víctima deixant l’espai necessari perquè es pogués intervenir millor, i els seus efectius també han habilitat el lloc d’aterratge de l’helicòpter medicalitzat del SEM perquè tant la maniobra d’aterratge com de sortida fos el més segur possible.

Per últim, cal destacar el suport que també s’ha rebut per part de la intèrpret de polonès de l’hotel on s’allotja la víctima, que s’ha encarregat de fer de mitjancera entre els efectius d’emergència i els familiars de l’home.
Data de realització: 08/27/2013 | Data de la darrera actualització: 09/09/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300