Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 15a Trobada Gegantera omple de públic el centre de la vila.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/02/2013 11:21:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

20AnysGegantsLa 15a Trobada Gegantera omple de públic el centre de la vila.

A banda dels integrants de la colla blanenca, també van participar els gegantons de l’Esbart Joaquim Ruyra, la Banda Musical, els gegants de Santa Coloma de Farners i Bescanó i, per primera vegada, les colles del Poble Sec i Alella.

La 15a edició de la Trobada Gegantera de Blanes que va tenir lloc dissabte passat va ser seguida per un gran nombre de persones que no es van voler perdre els diferents ingredients de què va constar. Co-organitzada per la Colla Gegantera de Blanes i l’Ajuntament, la trobada ha culminat la continuada presència que l’entitat blanenca ha tingut al llarg d’aquest estiu en diferents actes del municipi.

Ingredients i novetats de la 15a Trobada Gegantera de Blanes

La trobada va aplegar dissabte més de 200 integrants entre grallers, timbalers, caps grossos, gegantons, gegants i músics que van aportar també el seu ingredient de gresca, a més dels centenars d’espectadors que van seguir l’esdeveniment. A banda dels amfitrions, la trobada també va comptar amb la participació dels gegantons de l’Esbart Joaquim Ruyra, la Banda Musical de Blanes i quatre colles convidades: Santa Coloma de Farners, Poble Sec de Barcelona, Bescanó i Alella.

D’aquestes quatre colles, la principal novetat van ser les del Poble Sec i Alella, que van participar per primera vegada com a convidats Els gegants del Poble Sec, la Rosa i en Quimet, van cridar força l’atenció no tan sols pel seu aspecte, sinó pel què representen. Ella és una vedette del Paral·lel vestida amb roba més aviat escassa i llueix unes vistoses plomes que deixen entreveure la cuixa, i ell vesteix la típica indumentària d’un cambrer de cabaret, amb una ampolla de cava a la mà. Per la seva banda els gegants d’Alella, en Feliu i la Madrona, s’identifiquen amb la tradició vinícola d’aquesta població del Maresme i representen dos pagesos vinyataires vestits de gala.

Com és habitual, la 15a Trobada Gegantera es va encetar amb la plantada de gegants al passeig de Mar seguida per la tradicional cercavila que van encapçalar els gegantons de l’esbart i va tancar la banda. Els músics anaven darrera d’en Gastó i na Caterina –els gegants de Blanes-, els gegantons Es Forcaner i Vadó 7 Trossos, la gegantona Mariona –de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa- i, els grallers i timbalers i els capgrossos. Val a dir que, a diferència de les anteriors edicions, enguany la novetat va ser que es va canviar la direcció de la cercavila que, enlloc d’enfilar primer pel carrer Ample i baixar de tornada del carrer Muralla, va fer un recorregut invers.

Balls de Gegants i II Concurs de Fal·leres

La cercavila va finalitzar al Banc dels Músics, on es va fer un acte que van presentar Joan Bertrana, ex-cap de colla i geganter de Blanes, i Guillem Bitlloch, qui també és geganter. Primer es van fer els balls de gegants de les colles, incloent el Ball dels Vescomtes de Blanes, i després el lliurament d’obsequis als participants de la trobada, un acte que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, les caps de la Colla Gegantera de Blanes, Laia Planas i Marta Gómez, i la regidora de l’Ajuntament de Blanes i ex-cap de colla, Amparo Ardanuy.

També es va aprofitar aquest moment per homenatjar l’artista blanenca Cristina Espinosa Bou per ser l'autora de l'obsequi que es va lliurar com a record de la trobada d’enguany. El disseny consta de dues làmines en color de les caricatures d’en Vadó Set Trossos (un dels gegantons de la colla de Blanes) i una altra de na Caterina i en Gastó (els gegants de Blanes).

Per últim, es va celebrar el Concurs de Fal·leres per segon any consecutiu. Fal·lera és el crit de guerra que tenen les colles geganteres, i en especial la de Blanes, quan participen en les trobades. A diferència de l’any passat, van haver dos premis a repartir entre els sis participants de les diferents colles: la fal·lera més llarga i la més potent en nombre de decibels. El representant de la colla de Santa Coloma de Farners va ser qui va fer la fal·lera més llarga, mentre que la més potent la va fer un membre de la colla gegantera del Poble Sec de Barcelona, amb un crit que va superar els 120 decibels.

La 15a Trobada Gegantera de Blanes va continuar després a la plaça dels Dies Feienrs amb un sopar de germanor amb els diferents membres de les colles i entitats participants, i es va tancar amb la primera actuació del grup d’havaneres i cançó de taverna Sagulla acompanyada d’un cremat popular.

15a TROBADA GEGANTERA BLANES 2 -OK15a TROBADA GEGANTERA BLANES 415a TROBADA GEGANTERA BLANES 715a TROBADA GEGANTERA BLANES 1315a TROBADA GEGANTERA BLANES 1415a TROBADA GEGANTERA BLANES 1515a TROBADA GEGANTERA BLANES 1615a TROBADA GEGANTERA BLANES 1715a TROBADA GEGANTERA BLANES 2015a TROBADA GEGANTERA BLANES 2315a TROBADA GEGANTERA BLANES 2415a TROBADA GEGANTERA BLANES 2515a TROBADA GEGANTERA BLANES 2815a TROBADA GEGANTERA BLANES 30


Data de realització: 09/02/2013 | Data de la darrera actualització: 09/02/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300