Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà l’11 de Setembre concentrant els actes institucionals al matí.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/05/2013 02:05:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Blanes celebrarà l’11 de Setembre concentrant els actes institucionals al matí.

L’acte més solemne de la jornada, que fins ara es feia a la tarda, s’ha traslladat al matí. També s’ha canviat el seu contingut, amb la hissada de la senyera des del balcó principal de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Blanes, a través de les àrees de Cultura i Festes i Promoció de la Ciutat, ha programat diverses activitats que es faran entre els dies 10 i 11 de setembre per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Enguany la principal novetat és que s’han concentrat els actes de caràcter més institucional durant el matí de la Diada, mentre que els populars se celebraran el dimarts dia 10, així com a la tarda-vespre del dia 11.Els actes oficials s’encetaran el dimecres a les 11 del matí. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, encapçalarà l’ofrena floral que es farà davant el monument a Lluís Companys, situat a tocar de la plaça Catalunya. Tot seguit, a 2/4 de 12 del migdia, serà quan tindrà lloc el principal canvi que s’ha introduït aquest 2013 en els actes commemoratius de l’11 de Setembre a Blanes.

Des de fa més de 20 anys, l’acte més solemne que tradicionalment se celebrava a Blanes era la baixada de la senyera de l’Ajuntament, que tenia lloc a les 7 de la tarda. Enguany, a banda de canviar l’horari, també s’ha canviat el seu sentit, de manera que enlloc de baixar-la, s’hissarà la bandera catalana perquè onegi al balcó principal de l’edifici consistorial. Aquest acte també l’encapçalarà l’alcalde de Blanes, així com regidors i regidores del consistori i representants de les forces de seguretat del municipi –Policia Local i Mossos d’Esquadra- en formació. L’acte es completa amb el desplegament de dues senyeres de grans dimensions que baixen des del terrat de dalt de l’edifici de l’Ajuntament fins al terra, tot plegat acompanyat per la interpretació del cant dels segadors, l’himne nacional de Catalunya.

L’objectiu que es vol aconseguir al concentrar els actes més institucionals el matí de dimecres és que tots aquells ciutadans que vulguin participar a les diferents concentracions que es faran arreu del territori català en motiu de l’11 de Setembre, puguin compaginar-ho amb la seva presència a Blanes.

Els actes organitzats per l’Ajuntament en motiu de la Diada continuaran celebrant-se a la tarda, a la plaça 11 de Setembre -al barri de Mas Enlaire-, per donar més relleu a aquest indret relacionat amb la celebració d’aquesta festa. A partir de les 4 de la tarda hi haurà diversos inflables per a la canalla, mentre que a 2/4 de 8 del vespre hi haurà una audició de sardanes a càrrec de la Cobla El Salt de la Nina, formada expressament per a la ocasió.


Actes Populars i Segona edició de la Fira de Sabors Catalans

La celebració a Blanes de la Diada Nacional de Catalunya s’haurà encetat el dimarts 10 de setembre. L’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya co-organitzen diverses activitats amb l’objectiu que generin dinamisme econòmic i que atreguin més visitants al municipi, per aprofitar aquests darrers dies d’estiu.

El fil conductor de les activitats serà la segona edició de la Fira de Sabors Catalans a Blanes, que té per objectiu fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. Després de l’èxit que ja va tenir a l’anterior edició del 2012, la fira tornarà a estar situada al passeig Cortils i Vieta, es podrà visitar dimarts des de les 11 del matí fins a les 10 de la nit i durant tota la jornada de dimecres; des de les 10 del matí i fins les 9 de la nit.

La segona edició de la Fira Sabors Catalans de Blanes constarà de 20 parades amb productes alimentaris i artesans de la terra que estaran ambientades amb simbologia pròpia de la celebració de la Diada. Al mateix recinte de la fira també hi haurà entreteniments per a la canalla, amb activitats culturals i atraccions adreçades al públic infantil.

Coincidint amb la celebració de la fira, també s’han programat tres activitats més: dimarts a la tarda hi haurà l’actuació de La Clown Band, una banda itinerant que dinamitzarà la Fira de Sabors Catalans, mentre que a les vuit del vespre, al banc dels músics situat al passeig Cortils i Vieta, hi haurà una cantada d’havaneres amb el grup La vella Lola. En aquest mateix emplaçament serà on l’endemà dimecres, al punt de les 12 del migdia, es farà un espectacle i tallers per a la mainada a càrrec del grup JAC, Joves Artistes Colomencs.Data de realització: 09/05/2013 | Data de la darrera actualització: 09/05/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300