Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Controlat i en fase d’extinció el foc del Turó de Montells.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/05/2013 04:23:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Controlat i en fase d’extinció el foc del Turó de Montells.

En l’operatiu han intervingut efectius de la Policia Local de Blanes, Agents Forestals, Mossos d’Esquadra, el SEM i Bombers de la Generalitat amb efectius aeris i terrestres

Els Bombers de la Generalitat han declarat l’incendi forestal controlat i en fase d’extinció pels volts de les 2 de la tarda d’avui dijous, després que a la 1 del migdia ja s’havia donat per estabilitzat. Fonts d’aquest cos d’emergències han informat que, segons les primeres valoracions, el foc ha afectat una hectàrea de vegetació forestal i 1.000 m2 d’agrícola, en uns terrenys situats a la zona del Turó d’en Montells de Blanes.

Al llarg d’aquesta tarda estava previst que diverses dotacions terrestres i aèries del cos de Bombers de la Generalitat continuessin treballant en la zona per remullar el perímetre d’incidències i acabar la fase de contenció de l’incendi. L’alerta sobre l’inici del foc s’ha donat quan eren ¾ de 12 del migdia.


L’actuació l’han encapçalat 3 dotacions aèries -1 helicòpter de comandament i 2 helicòpters bombarders per descàrregues d’aigua- i 13 dotacions terrestres de Bombers de la Generalitat. També han intervingut en l’operatiu efectius de la Policia Local de Blanes, Mossos d’Esquadra, Agents Forestals i el SEM amb diferents dispositius de suport.

Mossos d’Esquadra i Agents Forestals es faran càrrec de la investigació sobre les causes d’aquest incendi. Amb tot, segons les primeres hipòtesis, podria haver-se iniciat en una zona arbrada on s’estava fent una crema de matolls que s’ha descontrolat i ha generat tres columnes de foc, una de les quals ha pujat muntanya a munt.

Durant les tasques d’extinció, els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de desallotjar 4 persones que hi havia a la zona afectada pel foc, més concretament a les masies de Mas Montells i Mas Pubill. En la recerca que s’ha fet per tota la zona per comprovar si calia evacuar més persones, els efectius policials també han contactat amb 20 persones que estaven treballant a unes vinyes, que han actuat de talla-focs, si bé no ha estat necessària l’evacuació d’aquest personal. Igualment, s’ha contactat amb el Restaurant Can Bruno que hi ha a la zona, on tampoc ha estat necessari evacuar a ningú.


Fonts dels Bombers de la Generalitat han indicat que, tot i l’estiu humit i plujós que hem tingut a Catalunya, hi ha zones on la manca d’aigua i el vent han fet augmentar el risc d’incendi, com és el cas del sud de Girona, Maresme i zona litoral. Aquesta situació fa augmentar el risc d’incendis, per la qual cosa des d’aquest cos d’emergències de la Generalitat s’ha demanat a la ciutadania que extremi les precaucions en zones boscoses i de vegetació.
Data de realització: 09/05/2013 | Data de la darrera actualització: 09/10/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300