Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació a les IV Jornades de Manga i Anime de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/14/2013 03:36:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de participació a les IV Jornades de Manga i Anime de Blanes

Han inclòs diverses activitats, entre elles la presentació del llibre “La sèrie de la teva vida”, escrita pels actors de doblatge dels personatges Son Goku i Vegeta a la sèrie “Bola de Drac Z”

El Casal de Joves de Blanes Morralla, Espai Creatiu, ha estat avui dissabte l’escenari que ha allotjat les IV Jornades de Manga i Anime. Una vegada més, l’experiència ha tornat a ser un èxit de públic en aquesta quarta edició, amb centenars de nois i noies que no s’han volgut perdre l’oportunitat d’assistir-hi. De fet, la idea de convocar aquesta quarta edició ha estat promoguda per la positiva experiència que va suposar la seva darrera convocatòria, que va tenir lloc el desembre del 2012.


Les IV Jornades de Manga i Anime han estat organitzades per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Amics de la Cultura Asiàtica a Blanes amb el suport del col·lectiu del Taller de Manga del Morralla (els Joves Ambaixadors de la Cultura Asiàtica), i s’han allargat durant tot el dia. L’esdeveniment ha estat un punt de trobada pel gran nombre d’aficionats amb què compten actualment les diverses vessants de la cultura japonesa, i en aquest sentit han participat joves provinents tant de Blanes com de diverses poblacions de la seva àrea d’influència, i inclús de Barcelona.

Blanes reviu el fenomen Dragon Ball amb el llibre La sèrie de la teva vida

Un dels principals pols d’atracció de les jornades ha estat la presentació que s’ha fet per segona vegada a Blanes del llibre La sèrie de la teva vida, obra d’en Marc Zanni i Joan Sanz, actors de doblatge. Ells dos són els qui s’encarreguen de donar vida als personatges de dibuixos animats Son Goku i Vegeta respectivament, a la sèrie Bola de Drac Z, la versió catalana de Dragon Ball.


Al llibre, els actors narren les experiències, anècdotes i altres curiositats que els ha comportat ser les veus que identifiquen els dos personatges més carismàtics i coneguts de la sèrie anime. Tant al llibre com a la xerrada que han protagonitzat avui al migdia a Blanes per segona vegada en pocs mesos –la primera va ser el març d’aquest any a la Biblioteca Comarcal- es responen a les preguntes i dubtes més habituals que tenen els seguidors de la sèrie. També s’explica el making off del llibre, així com preguntes que sorgeixen sempre que un neòfit en la matèria fa una primera aproximació al món del doblatge, força desconegut pel públic en general.

Després que el llibre es va editar per primer cop el novembre de l’any passat, costejat pels mateixos autors, recentment Norma Editorial l’ha reeditat i ara va acompanyat d’un àudio-CD. Tal i com han remarcat els dos actors durant la presentació que s’ha fet avui a Blanes, el què hi ha al llibre és una recopilació de records, de sensacions, de com van viure gairebé sense saber-ho, l’origen ara fa 20 anys d’un fenomen que avui dia compta amb seguidors que poden anar des dels 8 fins als 60 anys d’edat.

La presentació s’ha tancat amb un concurs que posava a prova els coneixements que tenien sobre la sèrie els assistents –els dos actors reproduïen part d’un diàleg i el públic havia d’endevinar a quin capítol corresponia-, així com amb la signatura d’exemplars del llibre a càrrec dels autors.


Activitats durant tot el dia

Les IV Jornades de Manga i Anime han inclòs activitats continuades, així com d’altres concertades: taller d’escriptura japonesa kanki, taller de dibuix manga i anime, taller de cuina decorativa japonesa amb el xef Mario Torres, taller d’iniciació al joc “Magic the Gathering”, taller d’origami, concurs de karaoke i cosplay, projeccions de pel·lícules i sèries, gimcana, concurs de disfresses i concerts. Les IV Jornades de Manga i Anime està previst que finalitzin aquest nit amb el lliurament de premis dels diferents concursos que s’hi estan organitzant.

Per a la organització de les IV Jornades de Manga i Anime, els organitzadors han comptat amb la col·laboració de diverses empreses i col·lectius: Game Cover, Norma Editorial, Selecta Visión, Wizards of the Coast i Cameo.
Data de realització: 09/14/2013 | Data de la darrera actualització: 09/16/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300