Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es consoliden les Visites Guiades Nocturnes a Blanes com una activitat lúdico-cultural de l’estiu.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/19/2013 12:57:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VisitesGuiadesNocturnesEs consoliden les Visites Guiades Nocturnes a Blanes com una activitat lúdico-cultural de l’estiu.

Enguany ha estat la cinquena edició de l’experiència, que s’ha completat amb una novetat adreçada al públic infantil: les visites guiades al port que s’han ofert les tardes de dissabte.

L’Ajuntament de Blanes ha fet un balanç positiu del resultat de les Visites Guiades Nocturnes d’aquest estiu. Enguany ha estat la cinquena edició consecutiva d’una experiència que des del Departament de Turisme de l’Ajuntament es considera plenament consolidada com una atractiva activitat lúdico-cultural que s’ofereix als visitants durant l’estiu, més concretament totes les nits de divendres i dissabte.



Enguany s’han realitzat 15 visites guiades nocturnes que han comptat amb la participació d’un total de 280 persones. D’aquestes visites, 5 s’han fet en català i 5 altres en castellà, 4 en francès i 1 visita en francès i castellà. Aquestes xifres superen les assolides en l’edició del 2012, ja que l’any passat es van fer 12 visites amb un total de 227 participants.

El que proposa aquests experiència és fer una passejada nocturna pel nucli antic del municipi per descobrir l’encant dels carrers històrics de la vila. Així, els participants han pogut conèixer i admirar l’excepcional Font Gòtica; l’Església Parroquial de Santa Maria i el Palau dels Vescomtes de Cabrera; les magnífiques Cases Indianes; la Capella de l’Esperança i l’edifici consistorial, entre d’altres. El recorregut es tanca amb una copa de cava Mont-Ferrant que s’ofereix al Club de Vela.

Aquest ha estat el segon any consecutiu en què les visites s’han cobrat a un preu de 3’50 € després que els tres anteriors s’havien fet de franc. Les visites guiades nocturnes es podien fer triant entre cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i rus.


La novetat d’aquest estiu: les visites guiades infantils al port

En aquesta mateixa línia de donar a conèixer els atractius que té Blanes i oferir activitats que puguin representar un reclam per a visitants i vilatans, aquest estiu la principal novetat en aquest àmbit a Blanes han estat les visites guiades infantils que s’han fet al port. La idea d’organitzar aquesta nova proposta va sorgir amb l’objectiu d’ampliar l’oferta ja existent a Blanes com a DTF, Destinació de Turisme Familiar.

La primera edició d’aquesta experiència ha comptat amb un notable èxit de públic, ja que s’han fet 6 visites amb la participació d’un total de 80 nens i nenes, dels quals 10 eren residents a Blanes. Pel que fa a l’idioma, 3 s’han fet en català i 3 altres en castellà.

Les visites guiades infantils al port s’han programat del 13 de juliol al 31 d’agost i es feien cada dissabte a partir de les 7 de la tarda, comptant amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Blanes. El preu per participar-hi ha estat de 3 €, llevat dels nois i noies residents al municipi o bé que disposaven d’un tiquet lliurat per algun establiment amb el distintiu DTF (Destinació de Turisme Familiar).

L’objectiu ha estat que la canalla hagi pogut conèixer millor tant aquesta zona del municipi –sovint força ignorada inclús per molts veïns de Blanes-, com tot el relacionat amb el món de la pesca. Els nois i noies que han participat en aquesta experiència han après els diferents tipus de pesca que hi ha, així com les embarcacions que es fan servir, i també se’ls ha ensenyat com es fan els nusos mariners.








Data de realització: 09/19/2013 | Data de la darrera actualització: 09/19/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300