Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Avui continua la Jornada de Donació de Sang a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2013
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Avui continua la Jornada de Donació de Sang a Blanes.

La primera de les dues jornades que es va fer ahir a la Fundació Catalunya Caixa del Carrer Anselm Clavé va comptar amb la participació de 97 persones, de les quals 90 van poder donar sang.

Aquest divendres 20 de setembre es fa la segona de les dues jornades de donació de sang organitzades a Blanes pel Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang de Girona, amb el suport de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa. La primera jornada que es va fer la tarda d’ahir dijous va registrar un bon nivell de participació, per sobre del què és habitual.Així ho han confirmat fonts del Banc de Sang i Teixits de Girona, que informen que s’hi van acostar 97 persones, de les quals 90 van poder donar sang. Habitualment, la participació que sol haver-hi a la primera de les dues jornades que se solen fer a Blanes registra una mitjana d’unes 70 persones.

Avui la segona jornada està previst que segueixi al local de la Fundació Catalunya Caixa del carrer Anselm Clavé 59 (l’antic Club de Jubilats Sant Jordi) al matí de 10 a 14 i a la tarda-vespre de 16 a 20’30 h.

Ara que ha acabat l’estiu, les dues organitzacions de donació de sang de comarques gironines han reprès la feina habitual que coincideix amb l’arribada del mes de setembre. Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos, i en aquest sentit es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan es fan anàlisis de sang, quan es fa una donació no cal estar en dejú i fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d’aquesta, s’analitza la sang.

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per a la ciutadania no comporta cap risc, però en canvi per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació. Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang encara no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.


JORNADA DONACIÓ de SANG a BLANES

Divendres 20 de Setembre 2013
Horari: de 10 a 14 i de 16 a 20’30 h

Fundació Catalunya Caixa
Carrer Anselm Clavé, 59
(antic Club de Jubilats Sant Jordi)
Data de realització: 09/20/2013 | Data de la darrera actualització: 09/20/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300