Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes vol regularitzar els usos de la zona dels càmpings.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/27/2013 10:50:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes vol regularitzar els usos de la zona dels càmpings.

El ple municipal ha aprovat demanar incloure dins el procés que ha iniciat la Generalitat per modificar el PDUSC, el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner.

Un dels temes més destacats que va tractar ahir a la nit la sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes va ser la formulació de diverses consideracions per presentar a la modificació de l’anomenat PDUSC, és a dir: el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner que ha iniciat la Generalitat.El govern català, a través de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, ha obert un període perquè tots els organismes implicats puguin formular les consideracions que creguin oportunes de cara a la redacció definitiva de la present modificació del PDUSC. El PDUSC es va aprovar l’any 2005 i regula els usos i activitats de tota la franja costanera del litoral català.

En el cas de Blanes, les consideracions que es presentaran es fan amb l’objectiu que una zona dels actuals càmpings, dos establiments que tenen part de les seves instal·lacions en zona agrícola, fora de la regularització del pla, s’hi pugin incloure. També demana que tots els càmpings es puguin renovar i ampliar, una qüestió que fins ara no es contemplava i que posava en perill la seva continuïtat en el futur.

Per aconseguir-ho, el què demana l’Ajuntament de Blanes és que el PDUSC reculli la possibilitat que els Plans d’Ordenació Urbana Municipals (els POUM) puguin incorporar espais regulats dins del PDUSC, sempre i quan compleixin tota una sèrie de condicions.El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups polítics llevat d’EUiA-ICV, que va votar en contra objectant que no trobava ètic que ara es donés amnistia per aquestes irregularitats, al mateix temps que va demanar que tot aquest tema es tractés a la Comissió de Participació Ciutadana. Per contra, tant l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, com el regidor d’urbanisme, Miquel Lupiáñez, van destacar que no hi ha hagut cap amnistia i que del què es tracta és d’adaptar-se a la realitat.

Per la seva banda, Josep Trias des de CiU, va recordar que es tracta d’instal·lacions i activitats que estan establertes des de fa molts anys; Celestino Lillo pel PP va recordar que es tracta de defensar la millora d’aquest sector econòmic dins de la legalitat; i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va explicar que obrir aquestes consideracions no implica que a partir d’ara totes les irregularitats puguin permetre’s.Resta de temes debatuts a l’ordre del dia del ple

A la fase de debat del ple, el primer tema que es va tractar va ser la resolució de reclamacions i l’aprovació definitiva de la modificació que es va aprovar a l’anterior sessió del mes de juny de l’ordenança de l’aigua, un tema que es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU i l’abstenció de la resta.

L’aprovació inicial del projecte de modificació del Pla d’Ordenació Urbana del sector Peixos Ros, a la carretera d’accés a la Costa Brava, perquè s’hi faci una rotonda, va comptar amb la unanimitat de tots els grups.

De fet, la resta de punts a l’ordre del dia fins arribar a la part de control es van anar aprovant amb la unanimitat de tothom, començant per la sol·licitud de l’adhesió íntegra al conveni subscrit entre la Jefatura Central de Tráfico i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a l’intercanvi d’informació i la mútua col·laboració administrativa. També es va aprovar per unanimitat la modificació d’una secció electoral per canviar la seu del col·legi electoral del barri de Mont-Ferrant, que passarà a ubicar-se al local de l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales.

La designació de les dues festes locals per a l’any 2014 que preveu, com és habitual, que sigui per l’aplec del Vilar, que serà el 22 d’abril, i per Santa Anna, el 26 de juliol es va aprovar unànimement, igual que els dos darrers punts abans de la part de control: per un costat l’adhesió al Protocol d’Execució de les Diligències de Llançament als Partits Judicials de Catalunya. I per l’altre la modificació de la data de celebració del ple ordinari del mes d’octubre, que s’avançarà una setmana perquè sigui el dia 24, i que inclourà el debat de les ordenances municipals pel 2014.A la part de control es van debatre 4 mocions. Les tres primeres les va presentar EUiA-ICV, començant per una que tractava sobre la fi de vigència dels convenis col·lectius. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC, el grup proposant i la regidora no adscrita; i els vots en contra de CiU i PP.

La segona moció per a la creació d’un concurs de treballs de recerca adreçat als estudiants del municipi que, en principi, podria comptar amb una dotació d’uns 500 euros, es va aprovar per unanimitat. La tercera proposta d’acord en defensa dels drets de les dones a decidir sobre la interrupció voluntària del seu embaràs i pels seus drets sexuals i reproductius es va aprovar després que els grups van donar llibertat de vot als seus regidors i regidores.

D’aquesta manera, els 10 vots a favor que va tenir la proposta van ser per un costat dels 4 regidors del grup proposant, EUiA-ICV, la regidora no adscrita Lourdes Fàbrega, i 5 dels regidors del PSC. Els 3 regidors del PP i 3 dels regidors de CiU van votar en contra, sumant 6 vots; i per la seva banda, 2 dels regidors del PSC i 2 altres de CiU es van abstenir.

El darrer tema tractat al ple va ser la moció presentada per urgència pel PP per a l’adhesió al “Projecte Emprendre en 3”, que preveu la creació d’una finestreta única entre les 3 administracions: l’estatal, l’autonòmica i la local, per agilitzar els tràmits en la creació d’empreses. Després d’un intens debat, es van retirar dos dels punts i es va aprovar per unanimitat encarregar als serveis tècnics de l’Ajuntament que emetin un informe per saber què comportarà aquesta adhesió i tornar a portar la proposta d’acord al debat d’un futur ple.


Data de realització: 09/27/2013 | Data de la darrera actualització: 10/09/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300