Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Sortida del Triatló Solidari entre Blanes i Porbou: MediTRIrrani


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/05/2013 12:23:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MEDITRIRRANI 2Sortida del Triatló Solidari entre Blanes i Porbou: MediTRIrrani

Albert Torrent, membre del Club Triatló Blanes, haurà fet avui el recorregut per tota la Costa Brava nedant, pedalant i corrent amb el suport de 7 joves d’AD’iniciatives socials

Tot just coincidint amb la sortida del sol d’aquest dissabte, Blanes ha estat avui de nou el testimoni de l’inici d’un repte innovador que s’haurà estat visquent al llarg de tota la jornada. El lloc de partida ha estat el simbòlic indret de la platja de Sa Palomera, allí on comença la Costa Brava, perquè precisament aquest ha estat el repte que s’ha marcat un torderenc resident a Blanes, l’Albert Torrent, recórrer-la amb les tres modalitats de la triatló: nedant, pedalant i corrent.


En aquest cas l’aventura ha consistit en unir l’esport i la solidaritat tot fent un triatló solidari entre Blanes i Portbou que, com dèiem, s’ha cobert en una sola jornada. Sota el nom MediTRIrrani Solidari, el què ha fet inèdita aquesta aventura no ha estat tan sols la fita basada en l’esforç, sinó també, sobretot, el fet que mitjançant la pràctica esportiva i el coneixement de l’entorn hi ha hagut un valor social afegit.

Aquesta darrera fita s’ha aconseguit fent que els protagonistes de l’aventura hagin estat set joves socialment desfavorits o en risc d’exclusió social que pertanyen a l’entitat sense afany de lucre “AD’iniciatives socials”.


Inicialment el què s’havia previst era sortir des de Sa Palomera i arribar fins a Lloret nedant. L’estat de la mar, però, ha fet desaconsellable aquesta planificació original ja que, tal i com ha explicat l’Albert, en definitiva es tracta de la Costa Brava, que per algun motiu va ser batejada amb aquest adjectiu.

800 M nedant, 168 Km pedalant i 20 Km corrent

Amb aquest canvi, l’Albert haurà fet 800 metres nedant, 168 quilòmetres en bicicleta des de Blanes i 20 quilòmetres corrent des del Port de la Selva fins a Porbou, on estava previst que finalitzés aquesta nit l’aventura. Membre del Club Triatló Blanes, l’Albert també ha comptat amb el suport de diverses entitats, organismes i institucions que han fet possible que el repte s’hagi fet avui una realitat, entre ells l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes.


L’alicient afegit haurà estat que durant tot el trajecte l’han acompanyat els membres d’una productora que faran un documental sobre l’experiència dels set joves que acompanyen l’Albert per donar-li suport durant la triatló. Per finançar el cost de la realització del vídeo, s’ha fet amb la plataforma de micromecenatge Verkami, a través de la qual s’han pogut aconseguir els 5.700 € que feien falta.

L’Albert ha cobert nedant en pocs minuts els 800 metres aproximats que separen la platja de Sa Palomera i la platgeta del costat del port, just al mateix indret on es fa l’arribada de la Travessia del Port de Blanes. Allí ja l’esperava el seu equip de suport que, novament, tal i com havia de ser, l’ha ajudat a canviar la roba d’equipament que li feia falta per emprendre el nou tram que quedava per endavant.

Després de canviar-se i fer el primer torn d’avituallament ajudat pel seu flamant equip de joves, l’Albert ha agafat la bicicleta i ha sortit pedalant en direcció al Port de la Selva.Data de realització: 10/05/2013 | Data de la darrera actualització: 10/07/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300