Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la 5a Desfilada Canina Solidària de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/07/2013 11:17:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la 5a Desfilada Canina Solidària de Blanes.

L’objectiu va ser promoure l’adopció d’animals acollits al CAAS. Durant la jornada es van iniciar els tràmits per adoptar diversos gossos i 10 d’ells ja van marxar amb les seves noves famílies.

La cinquena edició de la Desfilada Canina Solidària que es va celebrar ahir diumenge a Blanes ha aconseguit el seu objectiu: promoure l’adopció de gossos abandonats que estan al CAAS, el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, que depèn del Consell Comarcal. La desfilada estava coorganitzada per l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i el Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu.

L’activitat es va allotjar al passeig de Mar de Blanes, a l’alçada del Banc dels Músics, des de les 10 del matí fins la 1 de la tarda. Els principals protagonistes de la desfilada van ser els 40 gossos del CAAS que buscaven una família d’adopció. En aquest sentit, 10 d’ells ja van trobar ahir una nova llar on viure, i es van iniciar tràmits d’adopció per a d’altres gossos.

A banda de l’adopció, la Desfilada Canina Solidària també té l’objectiu de promoure la sensibilització de la ciutadania respecte els valors associats a un tracte respectuós, correcte i sensible envers els animals. Es tracta d’un acte solidari, sense ànim de lucre.

En aquest sentit, la directora del Centre Clínic Veterinari, Mireia Balliu, ha explicat: “Sempre aprofitem l’experiència per recordar a tothom que l’adopció és millor que la compra, ja que s’ha d’entendre que un gos no és una joguina, sinó un ésser viu que necessita les atencions i l’afecte dels seus amos i mestresses. Qui prova l’adopció mai més torna a comprar-ne”. A la Desfilada Canina Solidària hi havia gossos de totes les mides i edats, per poder adaptar-se millor al caràcter i possibilitats d’acolliment dels seus futurs i futures propietàries.

Igual que a les quatre anteriors edicions, la desfilada va oferir l’oportunitat de passejar, tocar i familiaritzar-se amb els gossos que es van portar al passeig abans de formalitzar la seva adopció. Per informar-se de tot el què cal en el procés d’adopció, hi havia un estand del Consell Comarcal de la Selva instal·lat al recinte.

L’adopció té un preu simbòlic de 100 € per cobrir les despeses del microxip, vacunes i esterilització. Una quantitat que després es recupera, ja que tots els gossos adoptats compten amb un kit de productes i un val descompte de 100 € en serveis veterinaris.

Per fer possible la desfilada, es va comptar amb la col·laboració de 40 voluntaris i voluntàries (1 per a cada futura adopció) que es van desplaçar fins al CAAS de Tossa, on se’ls va lliurar un gos i la corresponent fitxa amb totes les seves dades (edat, caràcter, quant temps porta acollit, etc). Després, els voluntaris van traslladar els animals fins a Blanes per participar a la desfilada.Cada voluntari va passejar el seu gos dalt l’entarimat que es va muntar en forma de passarel·la i, d’aquesta manera, el públic va tenir l’oportunitat de veure’l millor per poder triar aquell que s’adaptava més a les seves necessitats. A partir d’aquí és quan la futura família adoptiva podia demanar la possibilitat de passejar el gos durant una estona. També es va comptar amb la col·laboració d’un altre grup de voluntaris que periòdicament visiten la gossera de Tossa i que, per tant, estan més familiaritzats i coneixen millor el caràcter del gos per donar informació complementària.


Una altra entitat que ahir va donar informació sobre la seva tasca coincidint amb la desfilada canina solidària, va ser l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Tossa de Mar, APAP, de la Fundació Chari Cruz, que va instal·lar una carpa.

La Desfilada Canina Solidària es va tancar amb el sorteig de diferents regals, obert a la participació de tothom, hagués adoptat o no un gos. En aquest sentit, entre els regals que es van sortejar hi havia dinars, sopars, lots de bellesa, massatges relaxants, així com productes i serveis adreçats als animals de companyia.


Val a dir que el 100% dels guanys que es van obtenir amb la venda de números del sorteig van destinats als animals. Per poder organitzar-lo, s’ha comptat amb la col·laboració de diversos establiments: Telepizza, Perfumeria Balliu, Moysa, Toni Vartrano, Can Tarranc, Restaurant Sa Malica, La Botiga, Royal Canin i Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu.
Data de realització: 10/07/2013 | Data de la darrera actualització: 10/07/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300