Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes celebra la festa de la seva patrona.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2013 11:59:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes celebra la festa de la seva patrona.

Dissabte passat, 12 d’octubre, es va celebrar una missa baturra a la parròquia Santa Maria seguida per un dinar de germanor per celebrar la festa de la verge del Pilar, patrona d’Aragó.

Membres, amics i simpatitzants de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i comarca van celebrar plegats dissabte passat, coincidint amb el 12 d’octubre, la festa de la verge del Pilar amb diversos actes. La jornada es va encetar amb una missa baturra que es va allotjar a l’església Santa Maria. Tal i com marca la tradició, abans que comencés l’ofici diverses persones van participar a l’ofrena floral que es va anar dipositant als peus d’una reproducció de la imatge de la verge del Pilar, que presidia l’altar de la parròquia.

Enguany ha estat la 11a edició consecutiva en què els blanencs d’origen aragonès han celebrat la festa de la seva patrona. Una part destacada de la missa baturra són els diferents cants a càrrec del cor que actualment compta amb un total de 19 cantants, amb l’acompanyament musical de la rondalla que està formada per dues bandúrries, una guitarra i un llaüd. Al llarg de la missa es van interpretar fins a 11 peces, comentant pel cant d’entrada i acabant –com no podia ser d’una altra manera- amb l’Himne a la Verge del Pilar.

Segons va explicar Antònia Petit, que porta fent-se càrrec de la direcció del cor des de fa un any, dissabte es van estrenar dues peces incorporades a la missa baturra: el salm de les lectures –l’Albada d’Embrún- i l’ofertori –la Mazurca de Sinués-. De manera habitual, el cor assaja un cop per setmana per tenir a punt els seus cants, tot i que de cara a la celebració del Pilar afegeixen sempre un parell de sessions extra.

Gran part del públic assistent a la missa –així com els membres del cor- anaven engalanats amb el vestit de festa d’Aragó, mentre que d’altres portaven el característic complement del mocador vermell, conegut com el cachirulo. I és que, tal i com explicava la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes, Clara Bolea, del què es tracta és de viure amb estimació i devoció tot el que, en la distància, continuen sentint envers la seva terra d’origen. Una altra persona que dissabte va tornar a celebrar amb l’entitat aquesta festa gran –després que feia 5 anys que ho havia deixat de fer- va ser Maribel Echebarría, qui l’any 2003 va ser una de les impulsores de la primera trobada d’aragonesos que es va fer a Blanes.

Després de la missa baturra, la celebració va culminar amb un dinar de germanor que va comptar amb la participació d’un centenar de persones. Actualment, l’Agrupació Artística Aragonesa Blanes i comarca és l’única entitat d’aquestes característiques que hi ha arreu de comarques gironines.

Fotos: Pere Romero

Missa Baturra 1Missa Baturra 2Missa Baturra 3Missa Baturra 4Missa Baturra 5Missa Baturra 6Missa Baturra 7Missa Baturra 8Missa Baturra 9


Data de realització: 10/14/2013 | Data de la darrera actualització: 10/14/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300