Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Campanya de sensibilització per l’estalvi d’aigua.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/22/2013 12:38:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Estalvi_AiguaCampanya de sensibilització per l’estalvi d’aigua.

Avui s’ha inaugurat una exposició allotjada a la Biblioteca i es distribuiran gratuïtament 100 kits d’estalvi d’aigua entre els primers visitants per reduir el cabal que surt per l’aixeta.

L’Ajuntament s’ha adherit a una campanya de sensibilització per l’estalvi de l’aigua promoguda per l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Girona i el CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient), i que es farà a Blanes del 22 al 31 d’octubre. L’objectiu és promoure petites actuacions que incentivin l’estalvi i la gestió més eficient de l’aigua en l’àmbit domèstic.

El tret de sortida de la campanya l’ha marcat avui dimarts la inauguració d’una exposició que s’allotjarà al vestíbul de la Biblioteca Comarcal fins al 31 d’octubre, i que es presenta sota el títol Aigua en Equilibri. L’horari de visita serà de dilluns a divendres de 9’30 a 14 i de 16 a 20’30 h, així com els dissabtes de 9’30 a 14h.

L’exposició explica com aconseguir el bon estat ecològic de l’aigua i dels rius, com assegurar-ne l’ús sostenible a partir de la recuperació i de la gestió de la demanda, i promou la participació ciutadana en la planificació i la gestió de l’aigua.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, Josep Manel Verde, ha destacat: “Es tracta d’una actitud personal però també de tenir una consciència global envers el medi ambient, que hem de conservar entre tots. Per exemple, a Blanes, durant els anys de sequera, varem tenir problemes amb els aqüífers i es va haver de construir la dessaladora a causa d’haver fet un ús intensiu de les reserves aqüíferes”.

Difusió de kits i consells d’estalvi d’aigua

Un altre dels elements de la campanya serà la distribució de 100 kits d’estalvi d’aigua que es donaran a les primers persones que visitin l’exposició. Els kits són airejadors per la cuina, els lavabos i la dutxa que permeten reduir el cabal d’aigua que surt per l’aixeta sense pèrdua de confort i benestar.

La campanya d’estalvi d’aigua també inclou uns díptics explicatius que es distribuiran a l’exposició allotjada a la Biblioteca Comarcal, en d’altres dependències municipals, així com amb la difusió 2.0 que es farà a les xarxes socials i la web municipal de l’Ajuntament de Blanes. A través d’aquests mitjans, es difondran els missatges essencials de la campanya.

Per últim, també es podrà trobar un aplicatiu al web municipal que funcionarà com una calculadora d’estalvi d’aigua que permet conèixer on gastem l’aigua i què podem fer per estalviar el seu consum.

Entre els consells més destacats que s’inclouen a la campanya hi ha:

- Prendre una dutxa enlloc d’un bany
- Omplir la rentadora i el rentavaixelles al màxim abans de posar-los en marxa
- Tancar l’aixeta del lavabo mentre es renten les mans o les dents
- Tancar l’aixeta de la dutxa mentre s’ensabona
- Instal·lar a la cisterna del vàter un polsador de doble descàrrega
- No fer servir el vàter com a paperera
- Reaprofitar l’aigua de bullir les verdures per fer sopes
- Aprofitar l’aigua de pluja per regar el jardí amb un gota a gota
- Reparar immediatament les aixetes quan degoten
- En cas d’haver de canviar de rentadora o de rentavaixelles, comprar-ne un d’eficient (A+, A++)

Segons dades estimatives, si es segueixen aquests consells es pot aconseguir, per exemple, estalviar 30 litres diaris i 30 € a l’any si reguem el jardí amb l’aigua de pluja instal·lant un gota a gota; si reparem les aixetes quan degoten, l’estalvi és de 60 l./dia i 40€/any; si enlloc de banyar-nos ens dutxem estalviarem 50 l.,/dia i 50€/any i, per últim, si tanquem l’aixeta mentre ens rentem les dents o les mans estalviarem 20 l./dia i 20€/any.

02-Campanya Estalvi d Aigua 204-Campanya Estalvi d Aigua 405-Campanya Estalvi d Aigua 506-Campanya Estalvi d Aigua 607-Campanya Estalvi d Aigua 708-Campanya Estalvi d Aigua 811-Kit d'Estalvi d Aigua 212-Kit d'Estalvi d Aigua 3








Data de realització: 10/22/2013 | Data de la darrera actualització: 10/22/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300