Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Canvi d’hora la matinada de dissabte a diumenge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/25/2013 04:18:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Canvi d’hora la matinada de dissabte a diumenge

Quan siguin les 3 de la matinada de diumenge haurem d’endarrerir el rellotge fins a les 2 i, per tant, recuperarem una hora més respecte el darrer canvi d’hora

Diumenge 27 d’octubre tindrà lloc el canvi d’hora per recuperar l’horari d’hivern, de manera que molts matiners i matineres s’hauran de llevar molt més d’hora si volen seguir veient com es fa de dia. Quan siguin les 3 de la matinada (durant la nit de dissabte a diumenge) haurem d’endarrerir el rellotge fins a les 2 i, per tant, recuperarem una hora més de son respecte la que varem perdre al darrer canvi d’hora que es va fer el passat 30 de març.


L’objectiu d’aquesta mesura és estalviar energia, ja que tant a la tardor com a l’hivern surt el sol més tard i es fa de nit molt abans. Per això, el canvi d’hora permet ajustar el màxim possible les hores de treball a les hores del dia en les que hi ha llum, amb el conseqüent estalvi energètic. Segons els entesos, es calcula que a cada llar es pot estalviar fins a un 5% d’energia.Els efectes que té sobre l’organisme, si bé són lleus, s’han de tenir en compte sobretot en els nens i la gent gran, i inclouen alteracions en el rellotge biològic i trastorns de son. En qualsevol cas, però, es tracta d’alteracions molt lleus, que no solen durar més de 3 dies en les persones més sensibles.

El canvi d’hora es va adoptar per primer cop durant la Primera Guerra Mundial, quan l’estalvi energètic va esdevenir fonamental. A l’estat espanyol es va introduir per primer cop aquesta mesura l’any 1974, adoptant d’aquesta manera la Directiva Europea 2000/84 que estipula que els canvi d’horari d’hivern s’han de fer el darrer diumenge del mes de març i el de l’estiu el darrer diumenge d’octubre.Data de realització: 10/25/2013 | Data de la darrera actualització: 10/28/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300