Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa de Andalucía de Blanes inaugura nova seu.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/29/2013 10:06:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Casa de Andalucía de Blanes inaugura nova seu.

Des d’ara s’allotja a l’antic pavelló municipal d’esports, després del conveni signat amb l’Ajuntament, que n’ha cedit el seu ús a l’entitat durant quatre anys.

La Casa de Andalucía de Blanes ha estrenat nova seu. Més concretament, ara està ubicada a la planta baixa del pavelló tres, a l’antic equipament esportiu municipal que hi ha a tocar del passeig de S’Abanell. S’hi ha pogut instal·lar arran d’un conveni signat amb l’Ajuntament de Blanes, que n’ha cedit el seu ús durant quatre anys. Per la seva banda, la Casa de Andalucía ha fet diverses obres per arranjar i habilitar l’espai. El passat cap de setmana l’entitat va celebrar aquest canvi d’emplaçament amb sengles jornades d’inauguració.

Dissabte va ser el torn de l’acte institucional que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president de l’entitat, Juan Antonio Ortiz. El president va explicar les activitats que organitzen periòdicament i que, a partir d’ara, s’acolliran en aquest nou recinte. Cada cap de setmana estarà obert perquè s’hi puguin anar a gaudir actuacions, mentre que entre setmana es fan activitats d’aprenentatge i assajos, i cada 15 dies intercanvis amb entitats andaluses d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol.

Casa de Andalucia 01Casa de Andalucia 02Casa de Andalucia 03Casa de Andalucia 04Casa de Andalucia 05Casa de Andalucia 06Casa de Andalucia 07Casa de Andalucia 08Casa de Andalucia 09Casa de Andalucia 10Casa de Andalucia 11

Durant els anys que va estar en funcionament l’antic pavelló municipal d’esports, l’espai on ara s’allotja la Casa de Andalucia va ser la sala d’arts marcials i on es practicava la boxa. La Casa de Andalucía ocupa la planta baixa de l’antic pavelló tres, mentre que a la part de dalt hi ha l’esbart dansaire Joaquim Ruyra, que necessitava un espai més gran pels assajos dels cossos de dansa. Totes dues associacions estan obertes a que vinguin d’altres entitats de dansa perquè puguin aprofitar l’espai.

Per poder rehabilitar el local que se’ls ha cedit i transformar-lo perquè pogués acollir les activitats que organitza, la Casa de Andalucía ha comptat amb l’esforç dels seus propis membres: lampistes, manobres i fusters que coneixen l’ofici, a banda d’una necessària inversió en material. Des de l’entitat, aquesta nova etapa que significa la posada en marxa del local social a l’antic pavelló es mira amb il·lusió renovada i, tal i com explica el seu president, els dona nous motius per seguir treballant després que fa tants anys que es va posar en marxa.

La inauguració institucional de dissabte passat al migdia va comptar amb la participació de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, representants d’altres entitats del municipi, i fins i tot de les forces de seguretat que hi operen. Després d’uns breus parlaments, es va oferir un aperitiu i un vi d’honor a tots els assistents.

El cap de setmana d’inauguració es va completar l’endemà diumenge amb les actuacions que van protagonitzar cantants i quadres de ball, tant de la Casa de Andalucía com provinents de diversos indrets d’arreu de Catalunya.


Data de realització: 10/29/2013 | Data de la darrera actualització: 10/29/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300