Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nous cursos gratuïts de formació per a empresaris i emprenedors.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/30/2013 11:16:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nous cursos gratuïts de formació per a empresaris i emprenedors.

Les sessions programades al novembre tractaran alternatives a l’acomiadament, el marc legal a Internet, el codi de consum de Catalunya i el procés de selecció de candidats.

L’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes organitzarà durant el proper mes de novembre quatre càpsules formatives que es faran setmanalment a partir del dia 5. Com és habitual, són sessions adreçades a persones emprenedores i empresaris de Blanes, així com de poblacions de la seva àrea d’influència. Les inscripcions són gratuïtes, i les càpsules formatives s’impartiran a l’edifici de Promoció de la Ciutat de Blanes, a l’antiga Escola Safa (avinguda de l’Estació número 43, al polígon industrial).

Aquest novembre es tractaran les alternatives amb què poden comptar els empresaris abans d’haver d’arribar a la opció de l’acomiadament dels seus treballadors; el compliment de la llei a Internet; els drets i deures de les empreses i els seus clients respecte el codi de consum de Catalunya; i les eines i recursos a tenir en compte per trobar el millor candidat en un procés de selecció per a un lloc de treball.Alternatives a l’Acomiadament

El director del departament de Relacions Laborals d’una gran empresa d’àmbit nacional s’encarregarà de donar a conèixer quines alternatives tenen al seu abast els empresaris enlloc d’haver d’optar per l’acomiadament dels seus treballadors. A causa de l’actual context de crisi econòmica, aquest és un tema amb què es troben habitualment moltes empreses, que tenen la possibilitat d’ajustar i modificar les condicions laborals dels treballadors com a opció alternativa.

La primera càpsula formativa es farà el dimarts dia 5 de novembre, de 10 a 12’30 h.

Complir la llei a Internet

Es donarà a conèixer el marc legal de la xarxa, un requeriment indispensable avui dia, ja que la immensa majoria de les empreses disposen d’una pàgina web, un perfil de Facebook o utilitzen el correu electrònic per fer gestions administrativa de manera habitual. També s’aprendran les eines bàsiques que ajuden a poder complir la llei a Internet i se sabran els requisits d’obligat compliment.

El dimarts 12 de novembre serà quan tindrà lloc la segona sessió, de 10 a 11’30 h.


El Codi de Consum a Catalunya

Un tècnic de l’Agència Catalana de Consum de Girona explicarà quins drets i obligacions tenen respecte els seus clients els empresaris, així com recíprocament els drets i deures que tenen els clients envers els qui regenten els negocis. La sessió està adreçada als responsables dels negocis, de manera que se’ls donarà a conèixer diversos aspectes útils, com per exemple: com tractar la queixa d’un client, requisits que ha de complir un tiquet de caixa o bé el funcionament dels fulls de reclamació i la regulació dels períodes de rebaixes, entre d’altres.

La tercera sessió que s’ha organitzat tindrà lloc el dimecres 20 de novembre, de 10 a 11’30 h.

El procés de selecció: com trobar el millor candidat

L’objectiu d’aquesta sessió és posar a l’abast dels responsables de les empreses les eines i els recursos més adequats perquè puguin fer una selecció de personal que respongui a les seves expectatives i necessitats. La coordinadora de serveis de La Principal, empresa d’àmbit social de Catalunya, explicarà amb diversos exemples diversos aspectes clau, com ara formular les preguntes més adequades per fer una bona entrevista, o bé la definició del perfil competencial que s’ajusti millor a la vacant.

La darrera càpsula formativa que tindrà lloc el proper mes es farà el dimecres 27 de novembre de 10 a 11’30 h.

Les inscripcions a través de: http://blanespromocio.cat/web/index.php/capsules-formatives. D’altra banda, per a obtenir més informació cal adreçar-se al Servei de Creació i Consolidació d’Empreses de l’Ajuntament, al telèfon 972 358 260, així com a través dels correus electrònics lluiscampderrich@blanes.cat i ojalil@blanes.net


Data de realització: 10/30/2013 | Data de la darrera actualització: 10/30/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300