Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Convocat un Concurs de Graffitis per decorar la Biblioteca Jove


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/04/2013 12:47:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Biblioteca_FBlancConvocat un Concurs de Graffitis per decorar la Biblioteca Jove

El nou servei cultural es posarà en marxa l’any vinent a l’espai on abans estaven ubicades les dependències de Turisme, al costat de la Biblioteca Comarcal.

L’Ajuntament de Blanes ha convocat un Concurs de Graffitis amb l’objectiu de seleccionar l’obra que decorarà una de les parets de la nova sala de la Biblioteca Comarcal, la Biblioteca Jove. Aquest nou servei cultural estarà ubicat a l’espai que fins fa uns mesos allotjava les dependències de Turisme, al costat de la Biblioteca Comarcal.

La idea d’endegar un concurs de graffitis va sorgir amb un doble objectiu. Per un costat, per promoure i impulsar la creativitat dels joves artistes i, per l’altre, per atraure el públic jove perquè utilitzin un nou equipament pensat expressament per a ells.

Així ho explica la regidora d’Educació i responsable política de la Biblioteca, Susana Ramajo: “La idea és aquesta: atraure’ls i que la Biblioteca Jove s’adapti a la seva edat i a la seva manera de pensar. Al mateix temps, també es tracta d’atraure’ls a la lectura”. En definitiva el què s’ha buscat, segons Susana Ramajo, és la complicitat dels joves: “Tant aquells nois i noies que ja estan acostumats a l’hàbit de la lectura com els qui encara no el tenen, o bé l’havien deixat de banda, podran sentir-se molt còmodes en aquest nou espai reservat per a ells”.Els joves artistes que tinguin entre 15 i 23 anys i que vulguin participar al Concurs de Graffitis podran presentar els seus treballs fins el 18 de novembre. Es tracta que presentin una proposta de graffiti que tingui com a temàtica la relació entre els joves i la lectura. La superfície que haurà de decorar el disseny guanyador és una paret de 6 metres de llarg per 2’75 metres d’alçada.

El 2 de desembre es reunirà una comissió que s’encarregarà de fer una preselecció dels treballs presentats atenent a criteris d’originalitat, qualitat i dificultat d’execució. Aquesta primera selecció dels treballs s’exposarà en el vestíbul de la Biblioteca Comarcal del 5 al 20 de desembre i, durant tot aquest temps, tots els joves que tinguin entre 15 i 23 anys, podran anar a votar el treball que considerin que sigui millor amb l’únic requisit de presentar el seu DNI.

Les votacions es tancaran el 20 de desembre a les 20’30 h i el seu resultat es donarà a conèixer just l’endemà dissabte, 21 de desembre, a través de les webs de l’Ajuntament de Blanes i de la Biblioteca Comarcal. En cas que hi hagués un empat, les obres estaran exposades al públic i sotmeses a votació durant una setmana més.

El guanyador o guanyadora del concurs serà qui s’encarregarà de fer realitat la seva creació sobre la paret de la Biblioteca Jove i se li lliuraran 250 € com a premi.

Els participants en el concurs han de presentar la seva proposta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes de dilluns a divendres de 8 a 15 h, així com els dissabtes de 9’30 a 13’30 h. Es pot demanar hora a la web de l’Ajuntament, a l’apartat de cita prèvia: http://amic.blanes.cat/.

Per la seva banda, les bases es poden consultar des d’avui a www.blanes.cat i a http://www.bibgirona.cat/biblioteca/blanes, els webs de l’Ajuntament de Blanes i de la Biblioteca Comarcal respectivament.Nou espai de referència pels joves de Blanes

El trasllat de les dependències de Turisme a l’Àrea de Promoció de la Ciutat, va deixar lliure un espai situat al costat de la Biblioteca Comarcal de Blanes que ara s’ha decidit potenciar per donar servei a un sector de la població que, si bé freqüenta aquest equipament cultural, potser no ho fa més perquè no disposava d’un lloc adequat a les seves necessitats. Actualment a la Biblioteca Comarcal hi ha una sala infantil, una sala de lectura per a tots els públics i un altell on es pot treballar en les consultes, dos espais aquests últims on és necessari el silenci per permetre la concentració.

Pensant que potser aquest darrer component era el què impedia que els joves se sentissin còmodes a la Biblioteca, es va decidir dedicar-los l’ús d’aquesta sala que, si bé funcionarà com annex, està suficientment allunyada de les àrees de treball com per no destorbar. A més, en època d’exàmens, aquest espai podrà utilitzar-se com a sala de treball i d’estudi.


Per reconvertir les antigues dependències de Turisme en una nova sala de la Biblioteca Comarcal, ha estat necessari un treball d’habilitació. Gairebé el 100% de les feines les han dut a terme els operaris de les Brigades Municipals que, entre d’altres treballs, han desmuntat el mostrador d’atenció al públic que hi havia instal·lat al vestíbul de l’antiga Oficina d’Informació Turística. Les Brigades Municipals també s’han encarregat de substituir per una porta de vidre l’envà que comunicava interiorment la Biblioteca i l’Oficina de Turisme, i han desmuntat diversos tancaments perquè l’espai quedés més diàfan.

Els treballs d’habilitació han suposat un cost de 2.000 € en material. Part d’aquesta despesa econòmica s’ha destinat per a la senyalització del recinte, incloent un rètol de vinil visible al frontal de vidre de la sala, i que l’identificarà com la Biblioteca Jove de Blanes. Un cop s’hagi pintat el graffiti, la inauguració d’aquest nou servei cultural està previst que es faci a mitjans de gener de 2014.


Data de realització: 11/04/2013 | Data de la darrera actualització: 11/04/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300