Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Festa Infantil amb la Colla de Diables Sa Forcanera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/05/2013 04:51:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Festa Infantil amb la Colla de Diables Sa Forcanera

L’entitat blanenca ha seguit celebrant els actes del 10è aniversari que commemora enguany, aquest cop reivindicant també la festa de la castanyada envers el Halloween

La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes ha seguit celebrant els actes commemoratius del seu 10è aniversari amb una festa infantil que va tenir lloc divendres passat a la plaça dels Dies Feiners. Gran quantitat de nens i nenes, acompanyats de pares i mares, avis i àvies, van ser els protagonistes de l’esdeveniment que es va organitzar coincidint amb la festivitat de Tots Sants.

Segons Pau Maresme, membre de la Colla de Diables, quan es van plantejar els actes commemoratius dels 10 anys, ja van tenir clar que volien donar-se a conèixer encara més amb el públic de totes les edats i, per aquest motiu, també calia fer-ho amb els més petits.


A banda dels inflables on van pujar la canalla tantes vegades com van voler, a canvi de fer aportacions voluntàries per recollir fons per a l’entitat, els membres de la colla també els van oferir la possibilitat de participar a un taller de pintar cares, igualment de franc. L’element central de la festa, com no podia ser d’una altra manera tractant-se de Tots Sants, van ser les castanyes i els moniatos que es podien comprar tot just recent acabats de fer a preus populars. Tot plegat, regat amb moscatell.


Si el foc amb que s’escalfaven les castanyes i els moniatos és un dels elements que caracteritza la colla de diables, el sentit festiu de la celebració n’és un altre. Això és perquè, amb la celebració de la castanyada, també es va voler reivindicar el sentit català d’aquesta festa, per fer front a la creixent popularització del Halloween.

Per a la organització de la festa infantil, la colla va comptar amb el suport i col·laboració de OK Titans, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, el Càmping Solmar i l’Ajuntament de Blanes. El proper acte que tancarà ja el cicle commemoratiu dels 10 anys de vida de la Colla de Diables Sa Forcanera tindrà lloc al desembre, amb un concert que s’allotjarà al Morralla, Espai Creatiu, i que inclourà el lliurament de premis del concurs fotogràfic d’Instagram.


La festa infantil es va tancar amb una cercavila que va recórrer alguns dels carrers més cèntrics de la vila, comptant amb la col·laboració de la Colla Gegantera. El grup de tambors i percussió de la colla de diables va obrir la cercavila amb la seva característica ambientació musical.

Data de realització: 11/05/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300