Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es posa en marxa la hospitalització a domicili a La Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/08/2013 04:21:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es posa en marxa la hospitalització a domicili a La Selva

A partir de l’11 de novembre la Corporació de Salut del Maresme i la Selva posarà en marxa progressivament aquest servei del qual se’n poden beneficiar uns 1.000 pacients

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva desplegarà de manera progressiva el servei d’hospitalització a domicili a la comarca de la Selva a partir del proper dilluns 11 de novembre. Amb aquesta acció, es calcula que al voltant d’un miler de persones es podran beneficiar d’aquest servei.

Fins ara, la hospitalització a domicili només s’havia fet a l’Alt Maresme, on es va posar en marxa l’any 2007. Es tracta d’un servei que permet que una sèrie de pacients evitin l’ingrés a l’hospital i siguin atesos per equips especialitzats en el seu domicili.

La unitat mèdica d’aquest servei està formada per un metge de Medicina Interna i tres infermeres, que treballen per torns de dilluns a diumenge des de les 8 del matí i fins les 8 del vespre. D’altra banda, en cas de necessitat, el pacient disposa d’un número de telèfon mòbil específic per posar-se en contacte amb la unitat mèdica, una línia que es desvia a Urgències durant la nit.

Segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), aquest servei pot atendre un màxim de 9 persones al dia, així ho explica la cap d’atenció domiciliària de la CSMS, Mercè Díaz: “A primera hora del matí les infermeres truquen a cada pacient per preguntar com han passat la nit, si necessiten alguna cosa i se’ls recorda que se’ls visitarà més tard. Mentrestant, el metge planifica les visites. Minuts després, comença la ruta de visites. Cada malalt és un món, però la majoria són pacients amb malalties cròniques”.

D’altra banda, Mercè Díaz també continua relatant com és el dia a dia d’aquest servei: “Al migdia, l’equip torna a l’hospital i, en funció de les altes que ha donat, es concreta quins dels pacients nous que precisen l’ingrés aniran a hospitalització a domicili. A la tarda es visiten aquests nous i, abans de plegar, les infermeres tornen a trucar a tots els pacients i se’ls recorda que, durant la nit, el telèfon que tenen per contactar està connectat al servei d’Urgències”.

A partir de dilluns vinent està previst que es dobli el servei i una nova unitat comenci a treballar al a comarca de la Selva, inicialment a Blanes. La intenció, però, és que es vagi desplegant de manera progressiva. Segons la CSMS, no es contractarà nou personal, sinó que es posarà en marxa amb els recursos actuals.

Per poder beneficiar-se del servei, els pacients han de complir unes condicions d’estabilitat que permetin que es puguin quedar a casa sense risc i, principalment, han de donar el seu consentiment quan se’ls hi proposa. No s’obliga a ningú a optar per aquesta modalitat d’ingrés però, segons la cap d’atenció domiciliària de la CSMS, els pacients que proven aquest tipus d’hospitalització, la tornen a demanar si han de tornar a ingressar.
Data de realització: 11/08/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300