Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida del Blanes Photo Festival 2013


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/09/2013 12:30:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tret de sortida del Blanes Photo Festival 2013

Es tracta de diverses activitats relacionades amb el món de la fotografia que es faran a Blanes durant aquest mes. Inclouen exposicions, tallers i el 5è Congrés de Jurats de Catalunya

Ahir es va donar el tret de sortida del Blanes Photo Festival, que tindrà lloc al municipi gironí del 8 al 23 de novembre. Co-organitzat per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural GIF (Grup d’Imatge i Fotografia), Blanes Photo Festival inclou diverses activitats que tenen com a eix central el món de la fotografia i les històries explicades a través de la imatge.

La inauguració de quatre exposicions fotogràfiques va marcar ahir al vespre l’inici del Blanes Photo Festival. L’acte inaugural, que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president del GIF, Tomàs Romero, es va completar amb una xerrada a càrrec de Lancy Dodem, portaveu de la Fundació Vicenç Ferrer.


Exposicions Fotogràfiques Temàtiques

Les quatre exposicions que formen part del Blanes Photo Festival tenen com a fil conductor històries explicades en imatges que tracten diversos aspectes de sensibilitat social en clau documental: Dones: La força del canvi a l’Índia; Claudia. Un año de mi vida; Genocidi; i Visions del retaule, 300 anys del retaule de Santa Maria d’Arenys. Totes quatre s’allotgen a Casa Saladrigas.

Dones: La força del canvi a l’Índia se centra en la vida de sis dones i una nena índies i la seva relació amb la realitat de cada dona en el seu treball, la intimitat del seu espai domèstic i els seus costums i tradicions. Propietat de la Fundació Vicenç Ferrer, també tracta sobre els àmbits d’actuació que du a terme la ONG a l’Índia.

L’exposició Claudia. Un año de mi vida, la protagonitza la mateixa fotògrafa autora de les fotografies, Claudia Maccioni qui, després que li van diagnosticar càncer de mama als 28 anys, va decidir lluitar contra la malaltia amb la seva càmera, plasmant en forma d’autoretrats l’evolució.

Genocidi ens acosta a l’assassinat de 8.872 persones que va tenir lloc l’11 de juliol de 1995 a Srebrenica (Bòsnia). La majoria eren musulmans bosnians que van morir a mans de l’exèrcit serbobosnià, dels quals se n’han pogut identificar 6.700 víctimes, però la resta continuen desaparegudes. L’autor és el fotògraf Josep Maria Saurí.

Per últim, l’exposició Visions del retaule, 300 anys del retaule de Santa Maria d’Arenys, és obra de varis autors de l’AFA (Associació Fotogràfica d’Arenys), que apleguen imatges d’aquesta obra amb un enfocament diferent i poc convencional.


5è Congrés de Jurats de Fotografia de Catalunya

L’acte més destacat del Blanes Photo Festival és el que tindrà lloc el proper dissabte 16 de novembre a Casa Saladrigas. Es tracta de la cinquena edició del Congrés de Jurats de Fotografia de Catalunya, que preveu la participació d’uns 50 assistents d’arreu del territori català i s’allargarà des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre.

El congrés, que impulsa la Federació Catalana de Fotografia amb caràcter anual és una oportunitat per escoltar opinions, tècniques i tendències. Alhora, també s’intercanvien coneixements d’experimentats fotògrafs, reconeguts foto-periodistes i professors que participen a les tres ponències que es tractaran.

La primera ponència es titula Llegir la imatge fotogràfica a l’hora de fallar un concurs, i anirà a càrrec del fotògraf Andreu Clapés, mentre que el també fotògraf Jean Saleilles parlarà sobre Ser Jurat. Tècnica, Emoció o Missatge?. Per últim, la tercera ponència l’encapçalarà el fotoperiodista David Airob, que parlarà sobre On estan els límits del retoc en la fotografia documental?.


Altres activitats del Blanes Photo Festival

Un altre dels ingredients amb què compta l’experiència són dos tallers que s’han programat durant aquests dies, perquè tothom que estigui interessat en el perfeccionament de diverses tècniques, pugui adquirir nous coneixements. Tots dos tallers s’allotjaran a Casa Saladrigas.

La primera sessió formativa s’ha fet avui dissabte, 9 de novembre, i ha estat un workshop de Photoshop amb Albert Puche, que ha ensenyat com treballar les imatges amb l’ordenador com si fos el laboratori fotogràfic de tota la vida. El taller ha comptat amb la participació de 12 persones.

El segon taller es farà el dissabte 23 de novembre al llarg de tot el dia, i tractarà sobre Edició Gràfica amb Maria Rosa Vila, directora de fotografia de la revista Descobrir i editora espanyola de la pàgina de l’APOD (Astronomy Picture Of the Day) de la NASA al Facebook. L’objectiu del taller serà aprendre com seleccionar i ordenar imatges per convertir-les en una història visual efectiva i estètica.

Data de realització: 11/09/2013 | Data de la darrera actualització: 11/16/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300