Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arriba al Teatre de Blanes la multi-premiada “Solfatara”, una reflexió sobre les relacions de parella en clau d’humor intel·ligent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/13/2013 10:34:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Arriba al Teatre de Blanes la multi-premiada “Solfatara”, una reflexió sobre les relacions de parella en clau d’humor intel·ligent

El diumenge 17 de novembre es representa a Blanes la tercera peça de la jove companyia catalana ATRESBANDES, guardonada als festivals de Bimingham i Kosovo

La sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava sud allotjarà el diumenge 17 de novembre a les 19 h una proposta adreçada tant al públic amant del teatre com al que tingui ganes de gaudir noves experiències escèniques. Es tracta de l’obra “Solfatara”, de la jove companyia catalana ATREBANDES, una creació dels tres propis intèrprets: Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo.

“Solfatara” és la paraula que, en Geografia, serveix per designar aquelles obertures en terrenys volcànics per les quals emanen gasos a temperatures elevades. Són emissions que corresponen a les fases finals de volcans semiextingits. Aquest és el punt d’arrencada d’una peça que, malgrat plantejar un tema tan convencional com el d’una parella que ja no té res a dir-se, acaba desenvolupant una història, un joc de ràbia, ironia i reflexió que, malgrat tot, suscita moments de còmplice comèdia d’humor intel·ligent.

Tot gira al voltant d’una taula per fer els àpats més comuns on els dos protagonistes, en Miquel i la Mònica, lluitaran per intentar reconduir la seva història d’amor que sembla extingir-se. És llavors quan apareix un tercer personatge amb la cara tapada -una mena de subconscient, un alter ego- que no es limita a ser la veu del que la parella calla, sinó que va més enllà; pren decisions i els manipula com si fossin titelles. En realitat, potser aquest tercer element a l’escenari és realment la solfatara, l’emanació sulfurosa que deixen anar els humans, que cremen i que poden fer mal.

Inspirada en els llibres “Fragmentos de un discurso amoroso” de Roland Barthes i “Anatomía del miedo” de José Antonio de Marina, la peça teatral es va presentar l’any passat al Be Festival 2012 de Birmingham, on va guanyar el Premi del Públic i el Primer Premi del Festival abans d’iniciar una gira per diferents sales de la Gran Bretanya. D’altra banda, a la dècima edició del Festival Skena Up de Pristina (Kosovo) “Solfatara” va aconseguir dos altres guardons: el Premi a la Millor Direcció i el Premi al Millor Actor per Albert Pérez Hidalgo.


Venda d’entrades i descomptes especials

Des d’aquest dimecres 13 de novembre, s’ha començat a fer la venda anticipada d’entrades a la taquilla del Teatre de Blanes, de dimecres a dissabte, de 18 a 20 h. També es podran comprar el mateix dia de la representació, diumenge vinent 17 de novembre, a partir de les 18h i, des de fa dies, es poden adquirir a través de la xarxa: www.teatredelacostabravasud.cat.

El preu de les entrades és de 15 €, si bé les persones a l’atur gaudeixen d’un preu únic de 3 €; el Carnet Jove i Jubilats tenen un descompte del 25%, i per a les persones que tinguin el Carnet Biblioteques (tant de Blanes com de Lloret) el descompte és del 10%.

Igualment, hi ha abonaments per a 3 espectacles amb un 15% de descompte, i abonaments per a 5 espectacles amb un descompte del 25%. Per últim, cal recordar que les persones amb mobilitat reduïda també poden fer reserva d’entrades anticipades fins a 48 hores abans de la funció al telèfon del Teatre de Blanes: 972 358 473.
Data de realització: 11/13/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300