Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra repassa els 50 anys a “Serem el que volguem ser”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/18/2013 12:52:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Esbart Joaquim Ruyra repassa els 50 anys a “Serem el que volguem ser”

L’espectacle es va fer dissabte passat al Teatre de Blanes, i va incloure la participació de dansaires de totes les edats i generacions, així com testimonis de membres de l’entitat

Si habitualment les actuacions de l’Esbart Joaquim Ruyra sempre atrauen gran quantitat de públic a Blanes, dissabte passat aquesta expectació estava encara més justificada que mai. Això és perquè l’espectacle que es va acollir al Teatre, que es va omplir de gom a gom, repassava els 50 anys d’història que commemoren aquest 2013.

Per donar-li encara més significat a l’esdeveniment, també es va triar un títol carregat de sentit i sentiment: “Serem el que volguem ser”, que fa seva una frase de Salvador Espriu. Durant més d’una hora i mitja, els diferents membres de l’esbart, dansaires de totes les edats i generacions, van anar repassant dalt l’escenari el mig segle de vida amb què ja compta l’entitat.


Des de peces més recents com “La Platja del Far” i fragments de “DAD. EXE, Dret a Decidir Executable”, fins a clàssics com poden ser el “Ball de Morratxes” o el de “Cercolets”. Tot plegat, amanit al llarg de tot l’espectacle, per les aportacions enregistrades que també feien de viva veu diversos membres de totes les generacions, en format documental.


A diferència d’altres ocasions, aquesta vegada es va prioritzar més el fet social per sobre de l’artístic, tot i que aquest darrer aspecte es va seguir cuidant especialment, com no podia ser d’una altra manera tractant-se de l’esbart. En aquest sentit, es va comptar amb la col·laboració del nou director artístic de l’esbart, David Martínez, així com de la persona que s’ha encarregat dels guions dels darrers espectacles, Esther Plana, qui va fer les aportacions més imaginatives per contribuir a que l’espectacle fos tot un èxit.


Especialment emotiu va ser el moment en què es va tenir un record per tots aquells qui continuen vius en la memòria de l’esbart Joaquim Ruyra; des de Jesús Crous i Joan Cruells fins a l’absència més recent, la d’Eduard Ventura. El darrer acte d’aniversari de l’esbart tindrà lloc el proper 1 de desembre, amb la presentació del llibre que compendia els 50 anys de l’entitat, un treball que ha anat a càrrec de l’historiador blanenc Aitor Roger.


A banda del repàs escrit, aquesta trajectòria també quedarà compendiada amb un bon recull d’imatges per recordar la gran família en què ha esdevingut l’esbart, on hi ha ex-dansaires com els que dissabte van pujar de nou dalt d’un escenari, vestits per a la ocasió, per ballar peces com ara el “Ball de Castellterçol”

Data de realització: 11/18/2013 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300